12 sept. Blogtour Onderweg met Roadie – Thomas AcdaGeestige en razendsnelle debuutroman van een geboren verteller

Hij was de helft van het beroemdste popduo dat Nederland ooit gekend heeft. Maar na de breuk met zijn collega Bob loopt de verteller van dit sprankelende verhaal met zijn ziel onder de arm, en verliest hij zich in drank en drugs. Als een vriendin hem vraagt haar hond naar Los Angeles te brengen, is dat dé kans op een uitweg.
De roadtrip door Amerika wordt een avontuur waarin hij terugblikt op mislukte relaties, het succes en het einde van de samenwerking met Bob, zijn gevecht tegen de kilo’s en vooral het gevecht tegen zichzelf.
Onderweg met Roadie is een met veel vaart en humor geschreven roman over vriendschap, muziek, de dood maar vooral ook de kunst van leven.

In Onderweg met Roadie wordt je meegenomen op reis door de USA én in het verleden van de hoofdpersoon. Lange tijd is hij samen met Bob het meest succesvolle popduo van Nederland, maar de roem eist zijn tol. De hoofdpersoon verliest zichzelf in drugs en er komt een einde aan de samenwerking met Bob. Wanneer alles in duigen lijkt te vallen hoort hij dat de hond van een vriendin niet meer in het vliegtuig mag. Dit lijkt de ideale vluchtpoging en hij biedt dan ook aan om Roadie via boot en auto naar Los Angeles te brengen. Tijdens deze reis is hij aangewezen op zichzelf en wordt gedwongen na te denken over het leven dat hij tijdelijke achter liet. Zijn zoontje, zijn exen en vooral zijn muziekcarrière worden uitgebreid doordacht.

Hoewel dit boek niet autobiografisch schijnt te zijn moet ik eerlijk zeggen dat het heel moeilijk is door het beeld dat je bij de schrijver hebt, inderdaad; de helft van het succesvolle popduo Acda en de Munnik. Er zijn behoorlijk wat bekende punten, maar juist dat maakte het boek nog net wat leuker. Bij vele situaties denk je stiekem toch het verhaal van Thomas Acda te lezen, of toch niet?
Onderweg met Roadie is zijn debuutroman en meteen een knaller. De schrijfwijze is heerlijk, alsof je zelf mee aan het reizen bent en de verhalen uit zijn mond hoort vloeien. Pakkend en bindend, want hij maakt je nieuwsgierig naar het verloop van de reis, naar Los Angeles, maar ook naar zichzelf.

Een heerlijk boek om te lezen en zeker voor de fans mag Onderweg met Roadie niet ontbreken in de boekenkast.

Uitgeverij: Lebowski
ISBN: 9789048827930
208 pagina’s
Prijs: € 19,99

Banger Sisters doet mee aan de blogtour van Onderweg met Roadie en daarom mogen we één een lezer of lezeres blij maken met een exemplaar van dit geweldig mooie boek.
Wil jij Onderweg met Roadie graag in je boekenkast hebben?
Stuur dan een mailtje met als onderwerp Onderweg met Roadie naar winnen@bangersisters.nl
Vergeet niet je naam en adres te vermelden, meedoen kan tot 19 september 2015

Bekijk hier de Boektour van Thomas Acda – Onderweg met Roadie

written by

1 reactie op Blogtour Onderweg met Roadie – Thomas Acda met winactie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.