9789000358359_download

Sam Breker komt uit een familie van wereldberoemde superschurken. En natuurlijk verwachten zijn ouders dat hij óók een superschurk wordt. Maar tot hun grote teleurstelling is Sam een enorme goedzak. Hij rent niet met een schaar in zijn handen, wordt nooit boos en kan absoluut niet tegen troep. Hopeloos! Sams ouders trekken alles uit de kast om van Sam een superschurk te maken. Maar als goed slecht is en slecht goed, wat is dan een goede slechterik?

Om de lieve zachtaardige Sam wat stouter te maken, moet hij van zijn ouders in de leer bij de smerigste superschurk aller tijden; Smeerkees. Net zoals alle andere superschurken heeft Smeerkees alles over voor wereldheerschap. In het begin wil Sam niets met Smeerkees te maken hebben, want wat is er nou zo bijzonder aan een man die andere mensen vies maakt? Maar hoe beter hij hem leert kennen, des te meer respect hij voor Smeerkees krijgt. Hij gaat zelfs naar hem opkijken.
Totdat hij erachter komt dat Smeerkees zich niet langer aan het script wil houden en hiermee Sam en zijn vrienden en familie in gevaar brengt. Kan hij Smeerkees eigenlijk wel vertrouwen of is hij echt zo slecht als hij beweert te zijn?

Michael Fry introduceert op hilarische wijze (met komische strips, grappige illustraties en gekke superschurken) een nieuwe superschurk; een jongetje dat alleen maar goed kan en wil doen. Dit zorgt uiteraard voor de meest hilarische en onverwachte scenes en illustraties die de lezer hardop aan het lachen weten te krijgen. Het boek is ingedeeld in kleine stukjes goed leesbare tekst en wordt afgewisseld door veel zwart/wit illustraties en komische comics. Dit kan kinderen die wat moeite hebben met lezen over de streep trekken om beter te leren lezen. Wij hebben enorm gelachen om de vreemde schurken die Fry in zijn boek tot leven heeft gebracht; o.a. Lola Lasso, MegaMol, Het Strijkijzer en Klaas Schimmel. Daarnaast waren de eindeloze en vooral zinloze dialogen tussen de superhelden en superschurken ge-wel-dig! Hoe bedenkt Fry het!
Sam Breker is zeker een aanrader voor fans van ‘Het leven van een loser’ en ‘De waanzinnige boomhut’ en iedereen die graag leest over superhelden en superschurken!

Tevens is het contrast leuk tussen de jongen die goed is, maar slecht moet zijn en zijn nieuwe vriendin Octavia; die slecht is, maar goed moet zijn. Deze vriendschap maakt het verhaal zeker compleet naar mijn mening. Ik ben dan ook zeer benieuwd hoe deze vriendschap zich gaat ontwikkelen in het volgende deel, gezien ze allebei een andere kant van dezelfde munt zijn.

Over de auteur:
Michael Fry is al meer dan dertig jaar striptekenaar. Hij is de mede-bedenker en scenarist van de strip Over the Hedge (Beesten bij de Buren), waarvan DreamWorks een film heeft gemaakt met Bruce Willis en William Shatner. Hij woont in de buurt van Austin, Texas, in de Verenigde Staten.

Kan jij ook geen genoeg krijgen van Sam Breker? Dan zal je nog even geduld moeten hebben, want deel 2 ligt vanaf mei 2019 in de winkel!

Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum
ISBN: 9789000358359
Pagina’s: 310
Prijs: €14,99

[bol_product_links block_id=”bol_5b10e8b6826e2_selected-products” products=”9200000085203840″ name=”Sam Breker en het gevecht van de superschurken – Michael Fry” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.