schrijf-je-loopbaan-marianne-panneman

Ben je niet meer blij met het werk dat je nu hebt? Wil je meer voldoening en plezier in je werk en leven ervaren? Wil je je verder ontwikkelen, maar weet je niet goed in welke richting? Heb je op dit moment geen werk en vraag je je af ‘wat nu’?

Dit boek biedt jou een schrijfroute met inspirerende schrijfopdrachten waarmee je in je eigen tempo gaat onderzoeken wat je mist en wat je wél wilt. Je leert jezelf goed kennen. Schrijvend vanuit je hart onderzoek je waar jouw onvrede vandaan komt, wat je dromen en verlangens zijn en wat je (tot nu toe) tegenhoudt om ze te realiseren. Je ontdekt welke kant je op wilt en wat jij de wereld te bieden hebt.

Schrijven is een langzame manier om je sneller dan je verwacht bij nieuwe inzichten te brengen doordat je je innerlijke wijsheid aanspreekt.

Marianne Panneman is loopbaancoach en trainer & ontwikkelaar van creatieve schrijfcursussen en -workshops gericht op persoonlijke groei. Al ruim 24 jaar begeleidt zij mensen naar werk dat écht bij hen past. Sinds 2003 vanuit haar praktijk Loopbaancreatie.

”Een waardevol werkboek voor iedereen die verlangt vanuit bezieling te werken.”
   Christine de Vries, trainer en auteur van ‘Dagboek als spiegel’

”Al schrijvend ontdek je de contouren voor het volgende hoofdstuk van je levensverhaal.”
Mieke Verbaarschot, opleider en coach Career Story Interview

In Schrijf je loopbaan neemt loopbaancoach Marianne Panneman je mee op een schrijfreis waarin je op zoek gaat naar wat precies bij jou past. Door middel van schrijfopdrachten wordt je aangezet tot nadenken. Nadenken bij welke richting je op wil, maar ook kom je erachter of dit bij je past en of het haalbaar is.

Schrijf je loopbaan begint met een inleiding van een viertal deskundigen die dit boek aanbevelen en wijzen op de fijne manier van werken met Schrijf je loopbaan.  Vervolgens lees je het voorwoord van Reinekke Lengelle, een van de grondleggers van Career Writing, een methode om via het schrijven je loopbaan identiteit te ontwikkelen.  Na de inhoudsopgave volgt een inleiding van de auteur zelf, waarom ze dit boek heeft geschreven. Na deze reeks aan informatie begint het boek met twee hoofdstukken waarin de auteur haarfijn uitlegt waarom het schrijven helpt om je richting te vinden. Schrijven geeft rust, door alles uit je hoofd op het papier te krijgen en het later terug te lezen kan je dat behoorlijk wat inzicht opbrengen. Daarnaast worden er schrijftips gegeven hoe je het beste met dit boek kan werken.

Vanaf hoofdstuk drie zet Marianne je echt aan het werk. Na een korte uitleg volgt een schrijfopdracht. Hoewel deze in eerste instantie makkelijk lijken, wordt je juist dan terug geworpen op jezelf. Wat wil je, wat kun en hoe ga je dat doen. De auteur legt je doorlopend vragen voor de voeten waardoor je gaat nadenken en bekijken waar je eigen talenten liggen en wat je daarmee kan doen en bereiken. Ze vraagt je terug te gaan naar jezelf, waar wordt je blij van en wat juist niet, welke situatie in het verleden maakte je blij, was je trots op jezelf. Naast de schrijfopdrachten worden ook andere opdrachten gegeven zoals het luisteren naar klassieke muziek van Bach tijdens het schrijven. Ook laat ze je in gesprek gaan met de mensen om je heen, wat denken zij van jou, welke kwaliteiten vinden zij terug. De opdrachten staan niet op zichzelf, maar door het boek heen komen onderwerpen weer terug. Waar je in een eerder hoofdstuk je obstakels moet opschrijven, de zogenaamde beren op de weg, worden deze in een volgend hoofdstuk weer omhooggehaald om er nogmaals mee aan de slag te gaan. En juist dat zorgt ervoor dat dit geen standaard boekje met opdrachten is, maar je juist dieper tot de kern gaat.

Marianne laat je nadenken en doen en haalt zo gaande weg het boek de mist weg die in je hoofd kan hangen wanneer je even je richting kwijt bent. Een van de leukste opdrachten vond ik persoonlijk wat je zou doen als er geen grens zou zijn. Stel je hebt een miljoen, geld is geen must voor je werk dus de mogelijkheden zijn eindeloos, wat zou je dan willen doen. Je wordt als lezer helemaal losgekoppeld van het ‘moeten’ en krijgt meer zicht op het ‘kunnen’. Door het boek te lezen en alle opdrachten te doen krijg je een helder beeld waar je staat en waar je naartoe zou kunnen. In duidelijke bewoording zonder ingewikkelde theorieën laat Marianne je naar jezelf kijken en je eigen richting bepalen.

De afgelopen jaren zijn er tal van zelfhulpboeken verschenen, maar ik durf bij Schrijf je eigen loopbaan gerust te zeggen dat dit boek er met kop en schouders bovenuit steekt. Dit is geen boek vol zware theorieën en vermaningen, maar een boek waar je écht wat mee kan. Theorie wordt afgewisseld met opdrachten die leuk zijn om te doen. Heb jij je droombaan al gevonden? Ook dan is Schrijf je loopbaan een leuk boek, je leert er ontzettend veel van over jezelf, wie je bent en wat je verwachtingen zijn.

Kijk voor meer informatie op http://www.loopbaancreatie.nl/boek-schrijf-je-loopbaan/
en www.schrijfengroei.nl

Uitgeverij: S2 Uitgevers
ISBN: 9789492528230
96 pagina’s
Prijs: € 16,50

 

[bol_product_links block_id=”bol_5af587588a059_selected-products” products=”9200000092170380″ name=”Schrijf je Loopbaan – Marianne Panneman” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.