9789000347896_Schuld_voor_web

Het vervolg in de Fallen-serie Schuld begint op het moment dat Cam op zoek gaat naar zijn vroegere liefde Lilith, die hij al lange tijd probeert te vergeten. Lilith is door zijn schuld in de hel terecht gekomen en hij wil proberen haar te bevrijden. Cam zet alles op alles en sluit zelfs een deal met Lucifer. Als het hem lukt om Lilith binnen vijftien dagen opnieuw te veroveren mag hij haar meenemen. Maar Lucifer heeft Lilith vervuld met haat jegens Cam. En als Cam faalt in zijn missie, wacht er een plekje in de hel speciaal voor hem. Gaat het Cam lukken om Lucifer te verslaan en wint hij de liefde van Lilith terug?

Cam had aan Annabelle gevraagd hoe het met Lilith in de hemel was, waarop Annabelle met haar roze haar, haar hoofd had geschud. En keek alleen maar met een verdrietige blik naar beneden, ver de diepte in. Cam kon het zich niet voorstellen. Hoe kon het dat de zuivere, lieve Lilith in de hel terecht was gekomen? Het was allemaal zijn schuld. Waarom had hij haar niet gewoon de waarheid verteld?

Als Cam Lilith maar heel even in Rattlesnake Creek, haar geheime plekje, heeft horen spelen op haar gitaar, verschijnt niet veel later Lucifer ten tonele. Cam herkent hem gelijk aan de brandende hitte die van hem afslaat. Als Cam vraagt waarom Lilith in hel terecht is gekomen zegt Lucifer niets en geeft hem een dienblad met een sneeuwbol erop. In de sneeuwbol speelt Lilith de ode van haar gebroken hart. Als Cam weer opkijkt, staan er een zee van sneeuwbollen om hem heen, allemaal verschillende hellen van Lilith. Cam wil dat het stopte.

Lucifer biedt Cam een weddenschap aan. Als het hem zou lukken in 15 dagen Lilith’s haat naar liefde te veranderen, zou er een eind komen aan de sneeuwbollen en hield Lucifer het voor gezien. Cam gaat ondanks het addertje de weddenschap aan.

Lilith had een messcherpe bitterheid over zich, die ze als een pantser droeg, bemerkt Cam al vrij snel. En waar Cam dacht dat hij een kleine overwinning had gehaald, was het na nog geen paar minuten weer in haat omgezet. Wie was het die de roddels verspreid of waar Cam terrein gewonnen had, de liefde weer in haat omzetten? Toen Cam er achter kwam dat Lucifer, nu als Luc in de weddenschap een rol speelde, wist hij dat het nog wel eens heel moeilijk zou gaan worden. Zou het Cam lukken om Lilith uit de eeuwige sneeuwbollen te krijgen en nog meer dat zij weer verliefd op hem zou worden?

Wat een mooi en emotioneel liefdesverhaal. Het tegenstrijdige, de deal met de duivel, de liefde, het is dat je nog net niet de vleugels van de engelen en het vuur van Lucifer kan aanraken. Zo mooi is alles qua gevoel beschreven, echt kippenvel. Ik hoop echt dat Lauren Kate verder gaat met dit vervolg.

Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum
ISBN: 978 90 00 34789 6
Aantal pagina’s: 299
Prijs: € 18,99

[bol_product_links block_id=”bol_56af418187be0_selected-products” products=”9200000045871645″ name=”Schuld – Lauren Kate” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.