9789401442541

Serafina is half kat, half meisje. Maar steeds vaker voelt ze zich gevangen tussen twee werelden. Waar is ze echt thuis, in het landhuis of in het woud?
Op een nacht ziet Serafina een angstaanjagend rijtuig, getrokken door vier hengsten. Serafina schrikt: het bankje van de koetsier is leeg!
Een akelige man met zilverachtige ogen stapt uit. Hij wordt gevolgd door vijf bloeddorstige wolfshonden. Wat is hij van plan?
Een vreemde kracht neemt bezit van het landgoed en het woud. Kan Serafina het kwaad verslaan?

Drie weken nadat Serafina samen met haar vriend Braeden de man met de zwarte mantel heeft verslagen, lijkt de rust in Huize Biltmore teruggekeerd te zijn. Iedereen maakt zich klaar voor bijzonder bezoek en Serafina doet in het donker waarin ze het beste is; het vangen van ratten. Ook al is iedereen zich van haar aanwezigheid bewust en hoeft ze zich niet langer te verstoppen, ze voelt zich nog niet zo op haar gemak om overdag vrij rond te lopen. De nacht, de natuur, de duisternis, dat is haar veilige terrein.
Op een nacht ziet ze in het bos een rijtuig voorbijkomen. Vier zwarte angstaanjagende hengsten trekken het rijtuig richting Huize Biltmore, maar pas nadat er vijf wolfshonden uit zijn gekomen die de jacht op Serafina hebben geopend.
Dankzij de hulp van een vreemde wilde jongen en haar moeder de bergleeuwin, weet ze op het nippertje aan de dood te ontsnappen. Haar moeder legt haar uit dat er een duistere kracht is wakker gemaakt en zij met haar welpjes (en alle andere dieren uit het bos) het bos zo snel mogelijk moet verlaten. Serafina mag tot haar grote verdriet niet met haar moeder mee, zij is volgens haar moeder alleen veilig binnen de muren van Huize Biltmore.

Wat haar moeder echter niet weet, is dat de duistere man juist zijn zinnen heeft gezet op Biltmore en zijn bewoners. Zodra Serafina thuis is en beseft dat de angstaanjagende hengsten in de schuur staan, weet ze dat het gevaar elk moment en vanaf elke hoek kan toeslaan. Ze heeft sterk het gevoel dat ze de inwoners van Huize Biltmore moet beschermen en zal dan ook op onderzoek moeten gaan om te kijken waar het kwaad deze keer vandaan komt.
Ze moet haar vriend Braeden op de hoogte brengen, maar ziet dan dat hij met een vreemd meisje – duidelijk een dame met geld – vriendschap heeft gesloten. Serafina heeft gelijk het gevoel dat ze haar niet kan vertrouwen, of is ze gewoon jaloers?
Terwijl Serafina op onderzoek uitgaat worden zij en Braeden op hun beurt ook onderzocht door een rechercheur die hen verdenkt van de moord op meneer Thorne.
Het ene na het andere dier in en rondom Biltmore zet zijn aanval op Serafina in en het hele huis lijkt zich tegen haar te keren. Door een vreselijk ongeval wordt ze zelfs gedwongen te vluchten en is haar vriendschap met Braeden ineens onstabiel. Weet ze zichzelf, de inwoners van Biltmore en alle dieren uit het bos in leven te houden of zal deze keer de duisternis overwinnen?

Een dapper maar verward meisje, een oude vete, demonische krachten, bezeten dieren, geweldige en mysterieuze personages, mysterie en de band tussen mens, dier en natuur; Serafina en de kronkelstaf heeft het allemaal!
Serafina en de zwarte mantel was al een enorm spannend boek, het vervolg is nog veel beter. Het verhaal bestaat o.a. uit gevechten waarin Serafina voor haar leven vecht, nieuwe vriendschappen sluit, schokkende ontdekkingen doet, wederom voor haar leven vecht, op zoek gaat naar haar eigen identiteit en tussendoor nog een aantal keer ter nauwer nood aan de dood ontsnapt.

Dit tweede deel is zo goed uitgewerkt dat het beide boeken tot één sterk geheel verbind. Alle vragen die je had na het lezen van het eerste deel worden beantwoord, Serafina krijgt nog meer diepgang en daarnaast wordt er een nieuw personage geïntroduceerd met dezelfde gave als Serafina.
Robert Beatty’s liefde voor het bovennatuurlijke en vooral zijn liefde voor de natuur en diens prachtige dierlijke inwoners, is voelbaar door de krachtige manier waarop hij dieren neer weet te zetten. Daarnaast doet Beatty gewoon iets met de lezer waardoor hij je op zo’n manier weet te ontroeren dat je bijna zou vergeten dat dit boek voor kinderen is.

Ik kan niet wachten op de volgende spannende avonturen die Serafina en Braeden mee zullen maken en zal tijdens het lezen wederom naast hun zijde meestrijden!

Serafina en de kronkelstaf is voor kinderen vanaf 10 jaar.

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401442541
Pagina’s: 391
Prijs: €16,99

[bol_product_links block_id=”bol_5a17176d3de79_selected-products” products=”9200000079349139″ name=”Serafina en de kronkelstaf – Robert Beatty” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.