Wallis de Vries_Shock DEF 28 mmrgb

Shock is de nieuwste superspannende YA-thriller van thrillerkoningin Mel Wallis de Vries.

Stel je voor: je beste vriendin verdwijnt na een schoolfeest. Alleen haar fiets en haar bebloede jas worden gevonden. Je wordt verscheurd door verdriet, maar ook door angst. Wat is er die avond met haar gebeurd? Pas na maanden lukt het je om je leven weer op te pakken.
Maar dan keert de moordenaar terug. En dit keer komt hij voor jou. Kun je nog vluchten? Of is het te laat? De waarheid blijkt nog gruwelijker dan je had gevreesd.

December is een vreselijke maand voor de meiden Mabel,Bo,Lilly en Anouk, Emma verdwijnt. Wanneer de meiden een half jaar later op de toch al geplande week vakantie in Frankrijk gaan is het niet voor iedereen zo ontzettend leuk als geplant. Lilly wil eigenlijk al helemaal niet meer en heeft er geen goed gevoel bij, en ook Anouk en Mabel voelen zich helemaal niet safe, de enige die nergens last van lijkt te hebben is Bo.

De vriendinnen zijn al sinds de basisschool bevriend maar vanaf het moment dat Emma haar ouders verliest door een tragisch ongeluk veranderd alles in het meidengroepje en vooral nu in deze vakantie is die breuk extra voelbaar. Iedereen mist Emma en stuk voor stuk voelen ze zich niet op hun gemak, zelfs de zelfverzekerd lijkende Bo niet.
Wanneer er bizarre enge dingen gebeuren die verband houden met de verdwijning van Emma willen alle meiden naar huis, maar ze mogen niet. Wie zit er achter ze aan? Wie stuurt ze al die dingen toe? Heeft dit met Emma te maken? Niets is wat het lijkt en alles is anders dan iedereen, inclusief de lezer, denkt.

Dit is weer een ijzersterk staaltje Wallis de vries. Ze weet je vanaf het begin tot het eind in spanning te houden, de mysterie van het verhaal doet je keer op keer huiveren en bijna verlangen naar het eind van het verhaal. Het mooie aan dit boek vind ik dat ze voor elk karakter in het verhaal een foto hebben gebruikt, zo raak je nog meer verbonden met de personages dan wanneer je geen beeld bij de personages hebt.

Het boek is weer schitterend uitgevoerd, met een gevarenlint om de cover en door de typische Mel Wallis de Vries cover springt hij uit het vak, waar hij ook staat. Een echte aanrader weer voor alle fans van Mel, en het mooie is ook nog eens dat je bij aanschaf van Shock het boekje Kil erbij krijgt, maar dit geldt niet bij alle winkels dus informeer eerst even.

Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 978902613668
239 pagina’s

 

 

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.