sluipend-gif-corine-hartmanAch, overal is wel eens wat. Jacqueline houdt van haar echtgenoot, al intimideert en manipuleert hij haar steeds vaker. Het ligt vast ook aan haar, want voor de buitenwereld is hij altijd heel voorkomend. Charmant zelfs. Straks zal het weer beter gaan: de zorg voor haar manisch-depressieve moeder slokte veel tijd op en Gijs heeft zijn ontslag nog niet verwerkt. Ze moet geduld hebben. En eigenlijk hebben ze het toch goed samen?
Maar zo simpel is het niet. Integendeel. Met de daad van een Franse naamgenote in gedachten, ziet Jacqueline uiteindelijk nog maar één uitweg. Hij moet dood.

Een treffende, realistische thriller, geïnspireerd op een waargebeurd familiedrama

In Sluipend gif zijn Jacqueline en Gijs al jaren getrouwd. Samen hebben ze dochter Hanna, die inmiddels is getrouwd en in Frankrijk een restaurant heeft. Gijs is altijd al dominant geweest, maar wanneer hij zijn ontslag krijgt lijkt de man steeds meer manipulatieve en dwingendere trekjes te krijgen. Daarnaast heeft Jacqueline de zorg voor haar depressieve moeder. Wanneer Jacqueline besluit haar dochter op te zoeken weet Gijs dit steeds te voorkomen. Het gedrag van Gijs begint Jacqueline steeds meer te beklemmen en het huwelijk gaat steeds meer bergafwaarts. Dan komt Jacqueline in aanraking met de strafzaak van een vrouw uit Frankrijk die haar man dood heeft geschoten na jaren van mishandeling. Dit brengt Jacqueline op vreselijke gedachten, met verstrekkende gevolgen.

De thrillers van Corine Hartman zijn altijd een feest om te lezen. Ook Sluipend gif is er weer zo ééntje. Het boek begint met een proloog waar de spanning vanaf druipt. Meteen wordt je het verhaal mee ingetrokken. De personages zijn duidelijk neergezet en zijn stuk voor stuk interessante personen met elk hun eigen karakter. Jacqueline steekt er met kop en schouders bovenuit. Je kruipt zo in haar huid dat het is alsof je haar bent. Sluipend gif is boeiend geschreven, eenmaal begonnen is het boek moeilijk weg te leggen, maar ook nadat het boek uit is moet je nog geregeld even terug denken aan dit sidderende verhaal. Feit dat het boek geïnspireerd is op een waargebeurde misdaad geeft het boek nog een extra pluspunt. Een heerlijke thriller die in bij een echte thrillerfan niet mag ontbreken in de boekenkast.

Uitgeverij: Cargo
ISBN: 9789023455561
304 pagina’s
Prijs: € 19,99

[bol_product_links block_id=”bol_58b986de221bd_selected-products” products=”9200000071595662,9200000073217301″ name=”Sluipend gif – Corine Hartman” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.