Wat doen ouders eigenlijk wanneer ze alleen thuis zijn? Dat vragen alle kinderen in dit boek zich af. Gaan ze lekker spelen, zich verkleden of voeren ze toneelstukjes op?
Springen ze superhoog op de trampoline? En houden ze zich wel aan alle regels? Of snoepen ze soms stiekem zonder de kinderen erbij? Nee, dat kan toch niet? Snoepen ze echt?

Een vrolijk en smaakvol verhaal voor alle leeftijden, met illustraties van Charlotte Bruijn.

Snoep jij zonder mij? gaat over vier kinderen die heel veel vragen hebben aan hun ouders, en in dit geval dus aan de desbetreffende ouder die dit boekje voorleest. Eerst vertellen ze hoe leuk ze het met je hebben en dat elke dag een avontuur is, en dan komt de dringende vraag: “Wat doe jij zonder mij?”
Ruim je alles netjes op? Eet je met je mond dicht? Ben je altijd lief voor anderen? Eet jij je groenten op? Peuter je in je neus? Zeg jij anderen wat ze wel en niet moeten doen? Een oneindige reeks vragen, begeleid met hilarische prentjes waarbij de ouders zich niet aan de regels houden en een beetje stout zijn, volgen elkaar op. Hierna zie je een mooie 2 pagina grote illustratie waarop rechts de ouders liefdevol kijken, en links de kinderen die eigenlijk wel antwoorden willen. Dan slaat hun fantasie helemaal door en rijden ouders binnenshuis op pony’s, duiken ze in chocoladefonteinen en slingeren ze aan dropvetertakken.
Hoe het eindigt verklap ik niet, maar het eindigt liefdevol naar de ouder toe. En geeft tegelijk de kinderen inzicht hoe liefdevol ouders overdag met hun kinderen bezig zijn, of ze er nou wel of niet zijn.

Snoep jij zonder mij? houdt ouders een spiegel voor en laat eigenlijk zien dat we ons niet altijd zo streng hoeven vast te houden aan onze regeltjes, want we houden ons er zelf ook niet altijd aan, dat is onmogelijk. Het zorgt er automatisch voor dat kinderen allerlei vragen beginnen te stellen, dus het start ook nog eens een leuk gesprek waarin jij en je kind(eren) elkaar beter leren kennen.
Na de explosies van geweldige kinderfantasie die je op elke bladzijde tegemoet komen, zit dit boek ook echt bomvol liefde van ouders naar hun kinderen en vice versa. Dat is toch de beste manier en de beste boodschap om de dag mee af te sluiten met je kind!

Het boek is lekker speels en de ouder wordt gelijk op de eerste pagina aangesproken met de zin “Oke, tijd om te praten…”, terwijl vier kinderen nieuwsgierig de lezer aanstaren.
Het is een kort en hilarisch verhaaltje, maar omdat er zoveel te beleven valt op de vrolijke en kleurrijke prenten ben je er samen wel even zoet mee, wat het juist nog leuker maakt.
Alleen de voorkant springt er voor mij al uit, de verbazing op haar gezicht terwijl haar fantasie alle kanten op gaat, weet zonder moeite een glimlach op je gezicht te brengen. De rest van Snoep jij zonder mij? blijft deze glimlach op je gezicht hangen, want wat een hilarische prentjes komen voorbij.

Snoep jij zonder mij? is een liefdevol, warm, grappig en fantasierijk boek voor jong en oud!

Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN:9789000373727
Pagina’s: 28
Prijs: €12,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.