image

Gerechten die gemaakt worden met weinig ingrediënten, maar regelrecht naar het hart gaan. Gerechten die families en vrienden overal ter wereld samenbrengen.
De Vrouw met de Baard (Mas van Putten en Carl Lemette) vermengde Indische roots met liefde voor koken en heeft in het kookboek Soul food de beste recepten samengebracht.
Van boterzachte frikadel pan (net iets beter dan het familierecept), Caribische risottoballen, veggie pangsit met umami mushroomvulling, Miso Buttered Burgers tot miso-ijs. Kortom, het beste van het Westen en het mooiste uit het Oosten.

Met zijn felle vrolijke kleuren is dit handzame kookboek een eye-catcher in iedere boekhandel. En vrolijk word je als je door de heerlijke recepten bladert. Ze zijn stuk voor stuk met liefde geschreven en bereidt. Als je een voorraadje Indische kruiden in je kast hebt kun je meteen beginnen met koken.
Na de inhoudsopgave wordt een hoofdstuk aan umami koken besteed. Dit is eten waar je een warm gevoel van krijgt, oftewel een happy belly. Gerechten waar je altijd weer naar terug verlangt.
Natuurlijk kon ik het niet laten om een paar gerechten uit te proberen. Zo heb ik de Miso buttered burger gemaakt. Een heerlijke hamburger tussen een brioche-bol, met de groenten zoals je bij een gewone hamburger gebruikt, maar het grote verschil zit hem in de Miso-mayonaise, Miso-butter, zelfgemaakte ketchup, atjar en Mystery sauce. Overheerlijk!
Miso is een ingrediënt wat veel gebruikt wordt in de recepten. Het is niets anders dan een natuurlijk en erg gezond bouillonblokje (pasta van sojabonen) met oneindig veel toepassingen. En super umami.
Het boek bevat veel Indische recepten, zoals Rendang, Saté babi ketjap met magic marinade, maar ook recepten met asperges, eendenborst, kip, spruitjes en zelfs vegetarische recepten.
Teveel om op te noemen. Allemaal met een duidelijke beschrijving en prachtige foto’s.
Dit heerlijke kookboek met ‘food for the soul’ krijgt in mijn keuken een vast plaatsje, er staan nog veel te veel recepten in die té lekker zijn om niet uit te proberen!

De Vrouw met de Baard (Zij is een vrouw, hij heeft een baard) wordt ingehuurd door festivals van Limburg tot Diemen, ze koken voor prominenten, vriendengroepen en ze verzorgen de catering van feesten tot film- en televisiesets. De Vrouw met De Baard, het populaire kookduo Mas van Putten en Carl Lemette en hun funky kitchen crew. Zij werkte lang in de televisiewereld, hij was kok. Ze werden verliefd en gingen samen verder in het leven en in de keuken. Hun filosofie? Eten maken waar mensen naar terug blijven verlangen. En zo vermengden zij hun Indische roots met liefde, culinaire reiservaringen door Amerika en Europa en zo ontstond Soul food. Door de beste ingrediënten en recepten uit verschillende werelddelen samen te voegen.

Uitgeverij: Unieboek/ Het Spectrum BV
ISBN: 9789000353200
Aantal pagina’s: 175
Prijs: € 22,50

[bol_product_links block_id=”bol_5923cf248e17d_selected-products” products=”9200000070999620,9200000071258156″ name=”soul food” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.