Nog even en dan ga ik lekker op vakantie. Elk jaar is het altijd raak, het eerste waar ik aan denk, welke boeken neem ik mee. Want het is echt zo’n vakantie waar ik niets hoef en moet. Een heerlijke leesvakantie met tussendoor wat wandelingen.

Ik begin vaak al zo ongeveer 6 weken van tevoren na te denken, welke boeken neem ik mee? Die of die of misschien toch die… En ik merk dat ik heel snel wil beslissen, want dan kan ik rustig me op andere dingen focussen. Duidelijk waar mijn prioriteit ligt en wat voor mij belangrijk is, boeken. Natuurlijk heb ik weer teveel bij me, maar je kunt beter teveel meenemen dan te weinig. En we gaan toch met de auto. Dus mijn eerste koffertje is al bijna vol met boeken (ja, ik heb een keuze kunnen maken) en spelletjes.

Nu kan ik rustig nadenken welke kleren ik mee wil nemen en welke etenswaren. Dan weet ik welke kleren ik nog even moet wassen voor de vakantie en wat ik nog moet halen in de week voor wij weg gaan. Ik ga naar hetzelfde adres waar mijn zuster met haar vriend gisteren naar vertrok. Op de ochtend dat ik met mijn ouders vertrek, gaat mijn zus terug. Kortom, de aflossing van de wacht. Ook voor mijn zus even lekker weg van alles en ook even tot rust komen.

En we nemen ook DVD’s mee. Voor zover ik weet werkt de satelliet daar nog steeds niet. Dus we kunnen geen tv kijken maar gelukkig doet de dvd speler het wel. We hebben van alles bij ons, nou ja, mijn ouders vooral. Want helaas kunnen ze niet mijn hele verzameling waarderen. Maar ik kijk net zo graag naar ‘murder she wrote’ als mijn ouders. Wel heb ik film Mama Mia bij me, het blijft een heerlijke film en Charles Dickens collectie. En ze hebben nog een paar andere DVD’s bij zich, we hoeven ons in ieder geval niet te vervelen.

Ik kijk er naar uit, even weg van alles, even rust en ik heb daar geen internet. Dus ben ik ook nog internetvrij.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.