gevallen engelen

De oorlog tussen de benedelingen en de schaduwjagers is voorbij, ze leven nu vredig naast elkaar. Clary is weer thuis in New York, en ze is begonnen met haar opleiding tot schaduwjager. En, misschien nog wel belangrijker: zij en Jace zijn nu echt een stel. Maar dan wordt de ene na de andere schaduwjager vermoord.
Wanneer Jace zich afstandelijk gaat gedragen, wordt Clary geconfronteerd met haar grootste nachtmerrie.

Clary woont weer in New York met haar moeder en volgt op het instituut haar opleiding tot schaduwjager. Simon woont ook weer gewoon thuis en probeert geheim te houden dat hij nu geen gewone jongen maar een vampier is en dat valt niet mee met zijn flessen dierenbloed in zijn kledingkast. Simon krijgt van een belangrijk persoon een voorstel maar weet niet wat hij daarmee aan moet, helaas is dit wel een persoon die alles ten goede of ten kwade kan keren. Er worden moorden gepleegd in de schaduwwereld waardoor het nieuwste verbond tussen schaduwjagers en benedeningen op losse schroeven dreigt te komen, wie de moorden pleegt is onbekend maar wat wel degelijk bekend is, is dat dit ernstig is en niet te stoppen zolang er niets duidelijk word.

Simon is bij het nieuwste bandlid Kyle gaan wonen nadat zijn moeder hem verdreven heeft met alle tekens die ze kon bedenken om de duivel uit te bannen, en Simon ontdekt een belangrijk feit over de altijd vriendelijke en begripvolle Kyle maar omdat ze het goed kunnen vinden blijft hij gewoon bij hem wonen. Simon wil geen mensenbloed drinken maar hij raakt ‘uitgedroogd’ en ziek doordat hij dit niet doet, hoe lang hij dit nog zal volhouden is hem niet bekend maar dat het gevaarlijk kan worden weet hij des te beter.

Tussen Clary en Jace gaat het niet goed, Jace is erg afstandelijk tegen Clary en hij ziet eruit alsof hij al in geen weken heeft geslapen. Clary wil natuurlijk weten wat er aan de hand is tussen hun omdat ze bang is dat Jace haar niet meer leuk vind, maar ze krijgt geen woord uit hem.

Demonische krachten en figuren zijn weer intens aanwezig. Gevoelens, leugens en de waarheid raken in de war en geven dit deel het gefrustreerde tintje dat je voelt bij het lezen ervan. Alle stelletjes komen in zwaar weer terecht, ze twijfelen aan elkaar en dat gevoel spat het boek uit. Sommige personages komen weer terug maar niet op de manier zoals je dat zou willen. Weer een ontzettend spannend deel met wéér een ontzettende mooie cover om elke keer weer van te genieten wanneer je ernaar kijkt. Cassandra Clare is de ware magiër van deze reeks, wat kan die vrouw mooi schrijven. Ze schrijft zo intens dat zelfs als je het boek weglegt, het verhaal en zijn personages door je hoofd blijven spoken.

Uitgeverij: Moon
ISBN: 904433395X
Pagina’s: 448
Prijs: € 18,95

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.