glas

Om het leven van haar moeder te redden, moet Clary naar de Stad van Glas, waar de Schaduwjagers oorspronkelijk vandaan komen. De stad betreden zonder toestemming betekent de doodstraf. Clary’s beste vriend Simon wordt gevangen gehouden door de Schaduwjagers, haar broer Jace wil haar uit de weg ruimen en de kwaadaardige Valentine maakt zich klaar om alle Schaduwjagers voorgoed uit te roeien. Clary’s enige kans om Valentine te verslaan, is om de hulp in te schakelen van de mysterieuze Sebastian. Maar kunnen Benedelingen en Schaduwjagers hun haat voor elkaar opzij zetten om samen te werken?

Om haar moeder te kunnen redden moet Clary naar Idris, stad van glas, en daar is ze behoorlijk nerveus voor. De toestand waarin haar moeder verkeerd is door de heksenmeester Ragnor Fell gekomen dus zal ze Ragnor moeten vinden om deze toestand ook weer op te heffen. Jace wil niet dat Clare naar Idris gaat en hij krijgt ook bijna zijn zin, maar de achtergelaten Clary zorgt er op haar eigen manier voor dat ze wel in Idris terecht komt en niet zonder gevaar. Bij deze bijna domme actie sleurt ze Luke mee in de ellende. Aangekomen vlakbij Idris moeten ze nog een heel stuk lopen om vervolgens maar te moeten hopen dat ze de stad überhaupt wel in komen vanwege de waaklijnen.

Valentijn is lang weggeweest maar is nu terug en probeert met alles dat hij kan verzinnen om het derde en alles beslissende artefact te bemachtigen. Clary ontmoet de charmante Sabastian Verlac, de neef van de familie Penhallow, ze ziet iets van herkenning maar zou niet kunnen vertellen waar ze hem ooit ontmoet zou hebben maar Sabastian is dan ook niet wie iedereen denkt dat hij is. Clary komt later achter dat de waarheid van haar leven, dat van Jace, haar moeder en valentijn. En die waarheid is hard en in niets wat ze ooit had kunnen verzinnen.

In dit deel ontpopt Clary zich ten volle. Ze weet nu haar krachten te gebruiken, zichzelf op waarde te schatten en te vertrouwen in plaats van zichzelf te kort te doen door haar vergeten en door haar moeder haar onthouden verleden. Op het belangrijkste moment vind en bundelt ze haar kracht en kennis en zorgt voor een verassing voor alle kampen.

Romantisch gezien is dit het mooiste deel, maar ook omdat Clary in dit deel haar krachten en kunnen gaat realiseren en deze dan ook ten volle lijkt te beheersen. De cover is net als bij de voorgaande delen ontzettend mooi en veelzeggend. De gebeurtenissen volgen elkaar in razend tempo op en alles is zo mooi en zo goed geschreven dat alles ook echt voelbaar is. De vele al bekende personages en de nieuwe personages worden zo mooi omschreven en verweven dat je je geen moment verward voelt over een gebeurtenis of spontane komst van een nieuw personage.

Uitgeverij: The house of books
ISBN: 9044342525
Pagina’s: 496
Prijs: € 12,50

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.