full32569198

Stel je een wereld zonder regenbogen voor, een lege doos die voller is dan ze op het eerste gezicht lijkt, een mysterieuze zwarte steen op de zuidpool, een wonderlijke kermisattractie in het oude Canterbury en een meisje dat noodgedwongen door het leven gaat als menselijke vergeetput.
In negentien verhalen verkent de Vlaamse auteur Tom Thys de grenzen van horror, magisch realisme, science fiction en alles wat daartussen ligt, soms doordrenkt van zwartgallige humor, dan weer overladen met melancholie.

Hij neemt de lezer mee van de Antwerpse ondergrondse metro naar het zinderend hete Australië, van de onherbergzame Barentszee in 1596 naar het dak van een wolkenkrabber in de futuristische stad Cytrica. Maak kennis met de geniale uitvinder Canavan, met Agnes die een monsterlijke metamorfose ondergaat en met de levendige verbeelding van kleine Georgie. Volg de heldhaftige pastoor Seraphin in zijn strijd tegen het kwaad en aanschouw het nieuwste kunstwerk van de mysterieuze Samaranq.
Negentien verschillende verhalen met allemaal hun eigen kracht. Het ene verhaal is ronduit ranzig waar het volgende verhaal een bloederig tintje heeft maar toch een mooie boodschap. Voor mensen met een zwakke maag is deze verhalen bundel zeker geen aanrader maar voor degene die wel van goor, luguber en bizar houden zeker een aanrader.

Het begint met het verhaal dat Volmaakt monster heet en gaat over een vrouw die totaal geobsedeerd raakt door kwallen en ook zo wil leven, dit levert een uiterst ranzig en totaal onrealistisch verhaal op.

Het boek eindigt met een verhaal van een meisje dat leven opzuigt van alles dat leeft wanneer ze het aanraakt en uit haar acht jarig durende glazen kubus gered word door een jongen en dat is dan weer een heel bizar verhaal (op een mooie manier) dat toch ook wel emotioneel bestempelt mag worden. Zo verschillen alle negentien verhalen van elkaar, het ene verhaal zal je meer aanspreken dan het andere verhaal maar elk hebben ze hun eigen kracht en charme ook al is die charme soms moeilijk te vinden of te verklaren.

De cover is ontzettend mooi en spreek zeker aan wanneer je hem in de boekwinkel ziet staan. Deze verhalen bundel is zeer zeker zijn titel waard, volmaakt door de goede verhalen en een monster door de inhoud van sommige verhalen(In de goede zin van het woord)

Uitgeverij: Zilverspoor
ISBN: 9490767808
Pagina’s: 316
Prijs: € 18,95

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.