De hoofdpersoon in Sterrenkind heeft een bijzondere broer. Elke avond kijkt ze naar hem: hij is de stralendste ster in de nacht. In haar dromen spelen ze samen, tot de ochtend aanbreekt en ze terugkeert naar het gewone leven.

Een prachtig slank boek met een indrukwekkende illustratie van Amber Moonen op de cover. Wanneer je de cover openslaat krijg je een rustgevende beige kleur te zien. Op de eerste pagina zie je twee teksten staan die je in het hart raken, de een van Deborah aan haar Sterrenkindje Dawson en levende kindje Evi en de ander van Amber aan haar moeder.
Het meisje in het verhaal heeft een bijzonder broertje. Ze verteld in het verhaal dus ook over haar overleden broertje en dat ze niet samen kunnen zijn, maar ze hem wel altijd bij zich voelt. Echt een prachtig en ontroerend verhaal, in rijm geschreven dus nog pakkender dan het al is. De illustraties van Amber passen er naadloos bij en geven het verhaal een gezicht.

Ook staat alle informatie over dit boek op de binnenkant van de cover en daar zie je ook een QR-code die je kunt scannen om te lezen over de achtergrond van dit verhaal. Uiteraard heb ik dit gedaan en dat is best wel zwaar om te lezen maar zeker even de ‘moeite’ waard. De wereld van ouders die hun baby onverwachts verliezen stort in. Steun, begrip en hulp is dan ontzettend belangrijk. Daarom is een deel van de opbrengst van dit boek bestemd voor Stille Levens Kenniscentrum Babysterfte (www.stillelevens.nl). Een prachtig initiatief dat ontzettend nodig is. De tekst op de pagina’s is niet lang of groot maar wel heel erg indrukwekkend, mooi maar toch ook wel verdrietig.

Debora d’Hont-Dieleman gebruikte haar eigen ervaring voor het schrijven van dit boek. Ze geniet dagelijks van haar prachtige dochter, maar het gemis van haar eerstgeboren zoontje is groot. Hij is in 2018 stil geboren.

Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047714736
Pagina’s: 26
Prijs:€ 14,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.