foto

Fletcher doorkruist samen met zijn vrienden Sylva en Othello en zijn demon Ignatius de ether, op zoek naar een weg terug naar hun eigen wereld. Ze worden opgejaagd door Wyvernrijders en de wilde demonen die de buitenaardse jungle bewonen, maar dat is nog niet het grootste gevaar. Fletcher komt recht tegenover zijn aartsrivaal Khan te staan. De machtige albino-ork is van plan om Hominum en alles en iedereen waar Fletcher van houdt te vernietigen.

De enige uitweg die ze bij hun laatste gevecht hadden, was de ether in, maar of dat de beste optie was, is nog maar de vraag. Met de bloemblaadjes die ze bij zich hadden, hielden ze het maar een paar dagen uit, in de levensgevaarlijke lucht die in de ether aanwezig was. Als ze één voor één bijkomen van hun vlucht door de ether, denken ze in eerste instantie dat ze op een eiland zitten. Maar als Fletcher goed kijkt, blijkt het de rug van een Zaratan te zijn, een reusachtige amfibische schildpad. Alice Raleigh, Fletcher ’s moeder, keek dwars door je heen als je in haar ogen keek. Contact met haar was onmogelijk, haar geest was gebroken en haar ziel verloren. Hoe pijnlijk dat ook voor Fletcher soms was, hij was blij dat hij ze weer terug had. Zaratan koerste op een bepaald doel af en al snel hadden ze in de gaten dat dat maar één reden kon hebben, de voorplanting. Wat inhield dat ze op zijn rug mee door de ether konden reizen. Het was geen gemakkelijke reis, allereerst omdat de bloemblaadjes begonnen op te raken en ze ook de nodige wilde demonen onderweg moesten overwinnen. Dan zien ze een bijzonder demon, een pyrausta, en het lukt Ignatius om hem te vangen. Fletcher besluit om deze demon aan Othello te geven. Zo hadden ze allemaal een vliegende of klimmende demon voor het geval dat ze van elkaar gescheiden zouden worden.

Na een pas door de bergen, komen ze in een lagune terecht. Het water daar is te drinken en dat geeft hun weer kracht. Maar nergens zo ver als ze kunnen kijken is een vulkaan in zicht. Ze zijn dringend op zoek naar een vulkaan, omdat volgens het dagboek van Jeffrey daar juist de bloemen zouden groeien. Sylva en Fletcher besluiten om met Lysander in de lucht hun zoekgebied naar een vulkaan te vergroten. En ze vinden een vulkaan en zelfs ook bloemblaadjes, maar er dient zich gelijker tijd een ander probleem voor, ze zijn ontdekt door orks. Als Fletcher Ignatius roept, gehoorzaamt hij niet en ziet Fletcher maar één uitweg. Sylva moet met Lysander terug naar de andere, hij kan onmogelijk Ignatius achterlaten. De orks zijn met vele en Fletcher wordt gevangen genomen. Khan spreekt hem niet in het orks toe, maar in zijn taal. Hij vertelt heel trots dat zijn moeder dat hem geleerd heeft, maar als hij dan verder vertelt hoe hij haar behandeld heeft, straalt er alleen maar haat uit Fletcher zijn ogen. Tijdens het woordengevecht zegt Khan iets opmerkelijks over Ignatius. Wat Khan niet weet is dat Ignatius bij hem hoort. Fletcher voelt dat Ignatius zijn kant op komt. Ignatius zwom in een vulkaan en had iets gevonden wat zijn mana vergrote. Hij voelt ook de ergernis van Ignatius, maar als Fletcher hem ziet, staan zijn ogen vol van verwondering. En zijn gedachten gaan razend snel, een ding weet hij zeker, er is nog een kans…

foto-1

De Strijdmagiër is het vervolg op “De Nieuweling” en “De Edele” en doet zijn titel echt eer aan, want het is echt een super spannend, avontuurlijk en zeker ook een emotionele strijd die Fletcher moet geven. De cover is weer schitterend vormgegeven en ook al geeft de schrijver bij ieder gebied een perfecte omschrijving van waar het zich afspeelt, met de cover in je achterhoofd maakt dat de film die de schrijver met zijn woorden geeft, het helemaal af. Er gebeurt zoveel in het derde deel met Fletcher, dat alle emoties de revue passeren. De band tussen Fletcher en zijn vrienden wordt in de ether nog hechter, maar zo ook zijn band met Ignatius en Athena. Fletcher komt voor verschillende gevaren te staan, maar weet telkens weer een ieder te motiveren met zijn vechtlust. Een super spannend derde deel, waar de tranen soms in je ogen staan en de vechtlust van Fletcher je zo nieuwsgierig maken dat je blijft lezen. Taran Matharu heeft een geweldige schrijfstijl, wat heerlijk wegleest. In juni 2018 komt “De Outcast” van Taran Matharu uit, die je opnieuw laat meeslepen in de wereld van een Summoner.

Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum BV
ISBN: 9789000359714
Aantal pagina’s: 400
Prijs: € 18,99

[bol_product_links block_id=”bol_5afec115580b0_selected-products” products=”9200000085089597,9200000085377588″ name=”De Strijdmagiër – Taran Matharu” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.