Niet alle helden hebben superkrachten.
Geloof je ons niet? Murph Super Normaal Cooper is het levende bewijs. Hij en de Superzero’s verslaan overal ter wereld slechteriken.

Maar dan verbreekt ’s werelds meest gevreesde superschurk in een geheime gevangenis na dertig jaar zwijgen zijn stilte.

Zijn eerste woorden?

‘Breng Super Normaal naar mij!’

Wanneer Murph en de Superzero’s een diefstal weten te voorkomen, verschijnt hij op de radar bij ’s werelds meest gevreesde superschurk. Een zwartgeklede slechterik met supergevoelig gehoor, die al dertig jaar in de gevangenis zit en een manier heeft gevonden om vrij te komen. Zijn naam is de Ekster en zijn gave is het stelen van de Begaafdheden van andere superhelden…

Het nieuwe schooljaar start voor de vijf vrienden moeizaam, als blijkt dat ze bij meneer Flash – voorheen leraar van de TOP – in de klas komen. Hij is van mening dat ze uitschot zijn en vind hun Begaafdheden waardeloos. Gelukkig kunnen ze zich snel in een nieuw avontuur storten.

De Ekster nodigt Murph uit voor een gesprek en omdat niemand met gaves zijn cel kan betreden, mag de ‘normale’ Murph van de Helden Alliantie zijn cel betreden. Iedereen is benieuwd wat hij te melden heeft, en het is dan ook erg teleurstellend dat hij Murph alleen maar naar hem toe laat komen om hem een gedichtje te vertellen. De Helden Alliantie wuift het waardeloze gedichtje weg, maar Murph en de Superzero’s weten wel beter; de Ekster is iets van plan en dit gedichtje zal hen vertellen wat dat is. Terwijl de vijf vrienden alles laten vallen om te ontdekken wat het duistere plan van de Ekster is, begint het hulpje van de Ekster – genaamd Doemwezel – met het uitvoeren van zijn meesterplan; zorgen dat de Ekster na dertig jaar eindelijk de wereld kan overnemen.

SUPERNORMAAL en de SUPERSCHURKEN is in exact dezelfde stijl als zijn voorganger; mooie zwart/wit illustraties van Erica Salcedo, hilarische scenes en dialogen, onverwachte helden, bizarre begaafdheden en de kracht van vriendschap en vooral veel spanning!
Naast flasbacks naar het eerste boek, komen er ook een paar gepensioneerde helden en slechteriken uit deel 1 in voor. Zo zie je maar weer; de strijd tussen een superheld en zijn aartsvijand is nooit helemaal voorbij.

De lezer wordt een aantal keer aangesproken en net als het vorige deel hebben James en Smith een hilarisch – totaal overbodig en onnodig, maar zo grappig – verhaaltje midden in de spannende slotscène weten te proppen. Een creatieve en originele manier om kinderen helemaal te verbazen door ze midden in een spannende scene af te leiden met drie schattige poesjes en een konijntje.
Een aantal gepensioneerde superhelden dragen wederom hun steentje bij in dit tweede deel. Qua inhoud en verloop zie ik wel erg veel overeenkomsten met diens voorganger, maar ik heb dit niet als storend ervaren. Zeker het gebruik van humor en de manier waarop de personages worden weergegeven en de lezer word aangesproken, zijn onmisbaar in het totaalplaatje.
Het rood op de snee van het boek maakt het geheel vrolijk en kleurrijk af.

SUPERNORMAAL en de SUPERSCHURKEN is het tweede briljante avontuur van BBC-presentatoren Greg James & Chris Smith. In 2019 verschijnt het derde deel van de SUPERNORMAAl-serie.

Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048844487
Pagina’s: 387
Prijs: €16,99

[bol_product_links block_id=”bol_5be0342a1b4d7_selected-products” products=”9200000095966456″ name=”SUPERNORMAAL en de SUPERSCHURKEN – Greg James & Chris Smith” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.