toen_ik_je_zag

Het verhaal over leven met een echtgenoot die leed aan depressiviteit, maar bovenal een portret van twee mensen die zielsveel van elkaar hebben gehouden.
Isa Hoes en Antonie Kamerling ontmoeten elkaar voor het eerst tijdens de audities van Goede Tijden, Slechte Tijden.

De soap wordt een groot succes en Antonie is als hartenbreker Peter Kelder al snel razend populair.
Antonie en Isa worden verliefd en leiden samen een vrijgevochten leven, terwijl ze de ene rol na de andere spelen in televisieseries, speelfilms, toneelstukken en musicals.
De buitenwereld ziet een stralend stel voor de camera s, maar privé gaat Antonie gebukt onder een zware neerslachtigheid.
Terwijl deze depressies zich steeds vaker voordoen, probeert Isa haar gezin bij elkaar te houden, tot Antonie op 6 oktober 2010 besluit zijn leven te beëindigen.In dit boek vertelt Isa Hoes openhartig over haar leven met Antonie.
Het boek begint met het begin van hun beide levens, tot het vreselijkste moment dat je je als echtgenote of vriendin kunt voorstellen. In het boek leer je hoe hun leven er écht uitzag en niet wat ze de buitenwereld voorhielden, want in de wereld van depressie is het bekende ‘masker’ je grootste goed.
Zeker als je door het leven gaat als een bekendheid is een depressie nog steeds een taboeonderwerp dat je voor je houdt en waar je vooral niet over praat.

Ik vond het vreselijk om te lezen hoe Isa en Antonie allebei verzopen in de wereld die depressie heet.
Antonie kon niet meer om zijn depressie heen en er al helemaal niet mee omgaan en Isa is daardoor jarenlang erg eenzaam geweest in hun relatie en wanhopig door de onmacht die Antonie’ s depressie met zich mee bracht.

Isa geeft ook stukjes dagboek van Antonie en zichzelf vrij, op deze manier kun je heel goed merken hoe manipulatief mensen met een depressie kunnen zijn en alles goed weten te praten zodat mensen er minder van maken dan dat het is, totdat het fout gaat en je terug gaat kijken en wél alle tekenen inziet. Glashelder.
De meest treffende zin ooit in een boek ‘POLITIE BELLEN! NIET ZELF GAAN ZOEKEN’.
Ik heb diep respect voor Isa hoe ze zich al die jaren staande heeft gehouden en het op dit moment nog steeds doorstaat met hun twee kinderen.
Een emotioneel maar heel oprecht en eerlijk relaas over een gezin dat beheerst wordt door depressie.

Uitgeverij: Artemis & co
ISBN: 9047203143
Prijs: € 19,95

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.