image

Ontdek de Turkse liefde voor lekker eten en het goede leven.
In Turks tafelen neemt Sevtap Yüce je mee naar haar roots en beschrijft ze de gerechten die de Turkse keuken zo bijzonder maken. Van eenvoudig streetfood dat op straat altijd het beste smaakt, tot op houtvuur gebakken brood, verse salades en uitgebreide familierecepten. Alles wat de verrassend veelzijdige Turkse keuken te bieden heeft vind je in dit boek. De prachtige beelden van het straatleven, de vele specerijen, gewoonten en uiteraard de heerlijke gerechten laten zowel het oude land als het nieuwe moderne Turkije zien.

Een prachtig kookboek voor mensen die van traditionele Turkse gerechten houden.
Het is het derde boek van Sevtap, eerder verschenen ‘Turkish flavours’ en ‘Turkish meze’ van haar hand.
‘Turks tafelen’ heeft vier hoofdstukken, Ochtend, Middag, Avond en Na zonsondergang.
Van Turks ontbijt met eieren in diverse gerechten en brood in allerlei varianten tot verrukkelijke nagerechten zoals taarten en cake. Daar tussendoor komen de vlees- en visgerechten aan bod in lunches en hoofdgerechten met typische Turkse salades, pizza’s en soepen.
Natuurlijk heb ik verschillende gerechten uitgeprobeerd. Om een kookboek goed te kunnen beoordelen is dit hoogst noodzakelijk. En geweldig leuk om eens wat anders op tafel te zetten.
Het gemakkelijk te maken pide deeg is basis voor verschillende Turkse broodjes en Turkse pizza’s. Zo heb ik broodjes met vulling van feta en peterselie gemaakt, rucolasalade, herderssalade, rode linzensoep met melk en een overheerlijke pilaf met kip. De recepten met okra en aubergine ga ik zeker in de zomer maken.
De recepten zijn stuk voor stuk erg uitgebreid en duidelijk beschreven, de meeste met een mooie foto. Ook zijn er prachtige foto’s in het boek te vinden van het dagelijkse leven in Turkije. Ook zijn er mooie foto’s van Sevtap met verschillende familieleden. Samen met de verhalen en anekdotes over het leven van Sevtap geven zij een goede indruk van dit prachtige land.

Sevtap Yüce is geboren in Ankara. Ze begon met koken op haar zeventiende en leerde Engels toen ze bij een patisserie in Sidney aan de slag ging. Sevtap werkte in Sidney ook voor chef Bill Granger, alvorens te verhuizen naar Angourie, in de regio Northern Rivers in New South Wales. Ze opende haar eigen ontbijt- en lunch-restaurant, Beachwood café in Yamba (Australië), waar zowel toeristen als de lokale bevolking zich vermaken met haar twee grote passies: koken en mensen verwennen.

Uitgeverij: Terra
ISBN: 9789089897497
Aantal pagina’s: 242
Prijs: € 29,99

[bol_product_links block_id=”bol_5a396913868f8_selected-products” products=”9200000079238714″ name=”turks tafelen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.