Uit_de_dode_hand__Jack_Lous

Ted Stevens overkomt wat veel mensen hopen dat hen zal overkomen: hij erft een groot geldbedrag. Het geld blijkt afkomstig te zijn van een zekere Elisabeth van Dijk. Maar wie is deze Elisabeth? Ook blijkt er nog een andere erfgename te zijn, ene Eva ter Horst. Nadat de eerste euforie over hun onverwachte rijkdom is verdwenen, blijft de vraag naar de achtergrond van de erfenis terugkomen. Als er zowel bij Ted als bij Eva ook nog eens verdachte gebeurtenissen plaatsvinden, besluiten ze samen op zoek te gaan om meer te weten te komen over de erfenis. Ze volgen een spoor dat via Zwitserland uiteindelijk naar Amerika leidt. Daar blijkt de miljoenenerfenis een even dubieuze als verrassende herkomst te hebben en worden ze geconfronteerd met een niets ontziende crimineel.
Terwijl Eva en Ted de achtergronden van de erfenis proberen te achterhalen, heeft de moeder van Eva, internationaal strafrechtadvocate Johanna ter Horst, andere zaken aan haar hoofd. Ze komt bij toeval corruptie op het spoor in een rechtszaak. Mogelijk zijn collega’s van haar kantoor hierbij betrokken en Johanna besluit zelf op onderzoek uit te gaan. Bovendien merkt ze dat de dood van Elisabeth van Dijk niet alleen grote gevolgen heeft gehad voor Ted en haar dochter Eva, maar ook voor een ander belangrijk persoon in haar leven. Wordt het tijd om Eva de waarheid te vertellen?

Uit de dode hand vertelt het verhaal van Ted en Eva, die elkaar niet kennen maar door een erfenis met elkaar in contact komen. Waar Eva feest en geniet en haar plotselinge rijkdom van de daken schreeuwt, houdt Ted zijn miljoenen voor zichzelf en vraagt zich af waarom hij zoveel geld erft van een dame die hij niet kent. Wanneer het geld een tijdje in hun bezit is begint het vooral bij Ted te knagen. Hij realiseert zich dat hij moeilijk van het geld zal kunnen genieten zolang niet duidelijk is waar het vandaan komt. Ted gaat op onderzoek uit en weet Eva ervan te overtuigen met hem mee te gaan. Uiteindelijk vinden ze in Amerika antwoord op hun vraag, maar of dat het genieten van het geld makkelijker maakt? Daarvoor moeten Ted en Eva eerst letterlijk en figuurlijk hard vechten.

Met recht mag Uit de dode hand een spannende thriller genoemd worden. Gaandeweg het boek word je meegezogen in het verhaal, in de zoektocht naar de vraag wie de dame was die Ted en Eva zoveel geld heeft nagelaten en waarom. Het verhaal wordt rustig opgebouwd, toch is er meteen een trigger omdat Ted en Eva zoveel geld erven. Dit blijft natuurlijk de rode draad in het verhaal, maar daarnaast blijken er in Eva’s familie geheimen te zijn waarvan ze het bestaan nooit had kunnen vermoeden. Het antwoord ligt dan wel in Amerika, maar de oplossing ligt figuurlijk dichterbij dan zowel Ted als Eva beiden hadden kunnen vermoeden. De manier van schrijven, waarop het verhaal verloopt en uiteindelijk tot het hoogtepunt komt is bijzonder prettig om te lezen en maakt Uit de dode hand een uitstekend boek voor liefhebbers van spannende thrillers.

Uitgeverij: Clustereffect
ISBN: 9789462170223
Prijs: 19,95/e-book: € 4,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.