Yes! Eindelijk een boek waarmee je lekker thuis aan de slag kunt met mijn DIY’s. In dit boek staan megaleuke nieuwe ideeën om zelf te maken! Wat dacht je bijvoorbeeld van een watermeloenpizza, eenhoornkerstballen of een fohnschilderij? Te leuk, toch? En ja, natuurlijk geef ik je ook MIJN FAVORIETE SLIJMRECEPTEN! Verder heb ik nog HANDIGE LIFEHACKS voor je en VETTE NIEUWE CHALLENGES die je echt met je BFF moet doen! En alleen aan jou verklap ik veel leuke dingen over mezelf die je nu nog niet van me weet.

Selfmade Youtube-sensatie BIBI, wie kent haar nou niet, legt voor haar fans de 50 leukste DIY’s stap-voor-stap uit met behulp van foto’s. Zo kan iedereen thuis glitter- of knetterslijm maken, versieringen voor de feestdagen maken of deelnemen aan haar challenges. Dit laatste leent zich ook goed voor kinderfeestjes of saaie regendagen.
BIBI start met een aantal verrassende recepten; zoals eetbare poep, slijm en glas. Vervolgens geeft ze je alle handvatten om je kamer eens lekker te pimpen, leert ze je de meest schattige meloennagels te lakken en geeft ze allerlei andere tips voor gezicht, haar, huid en handen. Tussen de DIY’s door leer je BIBI beter kennen, want ze beantwoord vragen, je leert haar favorieten kennen en ze deelt haar Youtube verhaal, haar lifehacks en haar dromen. Wist je bijvoorbeeld dat BIBI door haar vriendinnen ‘Bibi biebelientje sardientje’ word genoemd, graag ‘Price tag’ onder de douche zingt en één van haar dromen is om tussen 100 puppy’s te zitten?

BIBI’s lifehacks geven je tips en trucs wanneer bijvoorbeeld je rits blijft vastzitten, je een inktvlek op je nieuwe shirt hebt of je glanzende nagellak mat wilt maken. Vervolgens stelt ze de slijm fans niet teleur met maar liefst 16 pagina’s vol slijmrecepten (!), waarbij eetbare slijm natuurlijk niet mag ontbreken. Recepten en surprises voor de feestdagen en 16 pagina’s aan originele challenges volgen het geheel op.

Van de cover alleen al spat de vrolijkheid en het plezier af. Alleen het voorwoord al is duidelijk geschreven door een meisje van 10; vrolijk, lief, met afkortingen en tiener taalgebruik. Dit vond ik heerlijk verfrissend. Op de foto’s lacht telkens een lief, sportief, stoer en ongelofelijk blij meisje je toe (soms vergezeld door haar broers), omringd door bloemen, printjes en vooral heel veel roze. Leuker en speelser hadden ze het niet kunnen vormgeven! Daarnaast wordt alles zo makkelijk uitgelegd dat het niet fout kan gaan.

Onze top 3 is toch echt met stip bovenaan de poep-emoji taartjes, op de tweede plaats de MEGA coca-cola oreo GUMMY en op de derde plaats de superleuke eenhoorn kerstballen. Er is zoveel om uit te kiezen dat we er zo snel mogelijk mee aan de slag willen gaan.
Door de schappelijke prijs is dit boek een perfect cadeau voor meiden van alle leeftijden die graag zelf dingen maken, houden van slijm of fan zijn van BIBI. Tevens is dit boek ook zeker geschikt voor jongens, omdat ook zij van slijm, poep-emoji taartjes en pancake-art challenges houden.

Met DIY met BIBI waait er een roze, vrolijke BIBI wind door je huis, je haren en je kleding! Naast allerlei heerlijke recepten leer je ook Bibi beter kennen.

Over BIBI:
Bibi is 10 jaar en al twee jaar YouTuber. Ze plaatst meestal filmpjes over knutselen, bakken, challenges en slijm. In 2017 won ze de felbegeerde VEED-Award voor Beste Nieuwkomer. Inmiddels heeft ze ruim 300.000 abonnees op YouTube. Bibi woont met haar ouders en twee broers in Zwolle.

Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048845903
Pagina’s: 127
Prijs: €14,99

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.