9789044353624

Sylvie en Dan zijn al heel wat jaren gelukkig getrouwd.
Ze hebben een schattige tweeling, een mooie huis, een prima baan. Dat kan zo nog wel achtenzestig jaar doorgaan! Saai! De paniek slaat toe. Om hun huwelijk fris en scherp te houden, besluiten ze elkaar te verrassen. Met een sexy photoshoot, etentjes en onverwachte uitstapjes.
Maar alles gaat mis. De verrassingen brengen veel meer aan het licht dan wenselijk. Met hilarische maar ook ontroerende gevolgen.

Wanneer Sylvie en Dan op de dag van hun tweede lustrum tijdens een check-up van een dokter te horen krijgen dat ze nog achtenzestig jaar huwelijk voor de boeg hebben, slaat de paniek bij het echtpaar toe.
Ze weten alles van elkaar en zijn zo op elkaar ingespeeld dat ze al aan een paar woorden genoeg hebben. Sylvie weet dat ze zielsveel van Dan houdt, maar ze vraagt zich af hoe ze zoveel jaren door kunnen brengen met elkaar zonder dat het saai wordt. Ze bedenkt een plan waarbij ze elkaar moeten verrassen, met als insteek hun relatie levendig te houden.
Het echtpaar doet hun best om het spannend en fris te houden, maar dit pakt telkens net niet uit zoals gepland. Zo doet een ondeugend avontuurtje tussen Dan en Sylvie hem terugdenken aan zijn ex-vriendin Mary, waarvan Sylvie niet eens wist dat ze bestond. Als Sylvie hem erop betrapt dat hij constant Mary op zijn computer opzoekt en haar samen met wat andere oude vrienden uitnodigt voor een etentje, begint ze bang te worden dat er iets goed mis is met haar huwelijk. De ontmoeting met de beeldschone Mary maakt haar onzekerheid alleen maar erger en Sylvie besluit op onderzoek uit te gaan, maar wat ze vind is erger dan ze ooit had kunnen vermoeden…

Verras me vertelt het verhaal van een jonge moeder die op zoek is naar de zekerheid in haar huwelijk en tevens op een queeste is naar het geheim van een goed huwelijk.
Ik moet zeggen dat Verras me echt leest als een boek uit de Shopaholic-serie; humor, romantiek, de nodige relatieperikelen en een hoofdpersonage met een veel te levendige fantasie. Heerlijke lichte kost om bij weg te dromen op een avondje op de bank.
Het enige waar ik me op een gegeven moment alleen echt aan begon te irriteren, was dat de hoofdpersonage constant naar haar ouders refereerde met ‘pappie’ en ‘mammie’. Ik ken geen volwassen vrouw die haar ouders zo aanspreekt en dat had van mij dan ook echt niet gehoeven. Maar dit is dan ook echt het enige minpuntje en het is Kinsella dan ook snel vergeven.

In de proloog (die overigens met een hilarische woordenlijst begint) wordt de lezer gelijk geteased: Sylvie ontdekt een enorm geheim van Dan, maar wat dat geheim is zal pas tijdens het lezen van het boek duidelijk worden.
De verhaallijn is pakkend en het maakt je als lezer nieuwsgierig naar Dan’s geheim. Je hebt al snel door dat het niet is wat Sylvie vermoed, maar de werkelijke reden komt voor de lezer wel als donderslag op heldere hemel. Als lezer heb je snel sympathie voor Sylvie, terwijl je Dan’s personage pas op het eind echt leert kennen.
Ik heb meerdere keren enorm hard moeten lachen, als Sylvie weer eens iets vreemds meemaakte en bij hilarische dialogen, die zo typerend zijn voor Kinsella’s schrijfstijl. De romantiek en de onderlinge spanning tussen Sylvie en Dan wisten me op hun beurt ook weer mee te slepen.

Over de auteur:
Sophie Kinsella veroverde de harten van miljoenen lezers met haar verfilmde Shopaholic-serie. Ook haar andere romans zoals Mijn niet zo perfecte leven, Mag ik je nummer even? en Ik krijg je wel zijn zeer succesvol en worden in meer dan veertig landen uitgegeven. Sophie Kinsella woont met haar man, vier zoons en een dochter in Londen. Ze houdt niet echt van verrassingen.

Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044353624
Pagina’s: 375
Prijs: €19,99

[bol_product_links block_id=”bol_5a9ee081a7044_selected-products” products=”9200000087866973″ name=”Verras me – Sophie Kinsella” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.