image

Journalist Viljar Ravn Gudmundsson ontvangt een mail van iemand die aankondigt als scherprechter het leven van een vrouw te zullen opeisen die in zijn ogen een misdaad heeft begaan. Viljar doet het af als het zoveelste bericht dat hij ontvangt van iemand die om aandacht verlegen zit. Maar als de vrouw de volgende dag onder verdachte omstandigheden dood wordt aangetroffen, realiseert hij zich dat het bloedserieus was. Zeker als hij na door de politie ondervraagd te zijn, weer een mail van de anonieme beul ontvangt. Inspecteur Lotte Skeivoll moet op jacht naar een achteloze seriemoordenaar die erop uit lijkt de politie te willen tergen. Maar is hij zo achteloos?

In het plaatsje Haugesund in Noorwegen krijgt de aan lager wal geraakte journalist Viljar Ravn Gudmundsson een vreemd mailtje, waarin gedreigd wordt om een vrouw te doden. Vier jaar eerder zou hij er meteen werk van gemaakt hebben, maar toen zat hij in zijn glorietijd. Nu ontbreekt hem de energie om er aandacht aan te besteden. Als er inderdaad een vrouw overlijdt en Viljar ondervraagd wordt door de politie, weet hij dat het wel degelijk serieus is. Zeker als er weer een dreigende mail in zijn inbox verschijnt.
Samen met inspecteur Lotte Skeivoll en haar team gaat hij op jacht naar de moordenaar. Dat valt niet mee, er komen steeds meer vragen in plaats van antwoorden. Waarom stuurt de moordenaar de dreigmailtjes naar de journalist? Is Lotte wel capabel om het onderzoek te leiden? Zelfs als er een rechercheur van de inlichtingendienst Kripos uit Oslo komt om het onderzoek over te nemen, tast de politie nog volledig in het duister…

Dit eerste deel van een trilogie van Geir Tangen mag met recht een meesterwerk genoemd worden. Wat een superspannende thriller! Een ijzersterk debuut.
Het verhaal speelt zich af in 2014, maar de andere verhaallijn die er als een rode draad doorheen loopt, vier jaar eerder.
Er zijn nogal wat personages om kennis mee te maken, allemaal essentieel voor het verhaal. De belangrijkste zijn natuurlijk journalist Viljar en inspecteur Lotte. Zelfs hun privéleven komt aan bod, wat het verhaal menselijk en geloofwaardig maakt.
De spanning loopt hoog op naarmate je verder in het boek komt. Tangen heeft een mooie, beeldende schrijfstijl. Door de vrij korte hoofdstukken lees je zo een eind weg, mede dankzij de lugubere hoofdstukken waarin de dader aan het woord is.
Ook is Tangen een meester in plotwendingen. Hij zet je als lezer telkens op het verkeerde been. Met als climax een verpletterend plot!
Ben erg benieuwd naar de volgende delen.

Geir Tangen (1970) is met meer dan 170.000 lezers de populairste crimeblogger en -recensent van Noorwegen. Het meesterwerk is zijn thrillerdebuut, dat hij begin 2016 in eigen beheer uitgaf. Maar na een maand kreeg hij een contract aangeboden door Gyldendal, een van Noorwegens meest prestigieuze uitgevers, en sindsdien maakt hij ook internationaal faam. Het boek zal in zo’n 20 landen verschijnen. Tangen woont en werkt in Haugesund, Noorwegen.

Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044351200
Aantal pagina’s: 397
Prijs: €19,99

[bol_product_links block_id=”bol_5a9d8cc40f40f_selected-products” products=”9200000083971686,9200000087939752″ name=”het meesterwerk” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.