Het is weer tijd voor de belastingaangifte. Ik heb alles wel al ingevuld maar ik wacht nog even met het versturen. Nog even kijken of ik nog zinvolle tips kan vinden. Ik dacht namelijk 10 euro terug te krijgen maar bedragen minder dan 14 euro worden niet verrekend. Dat is hetzelfde als je belasting moet betalen, is het onder bepaalde grens dan hoef je niet terug te betalen. En ik wil toch kijken of ik net over die grens kan komen.
Wel krijg ik mijn voorschot volledig terug, daar ben ik blij mee. En voor 2018 hoef ik geen voorschot meer te betalen. Dat is een heerlijk vooruitzicht, dat ik toch wat geld terugkrijg. Waardoor ik toch wat reserve kan opbouwen.

Ook heb ik maar meteen vrijstelling aangevraagd voor gemeente- en waterschapbelasting. Ze hebben in plaats van een rekening een brief gestuurd dat ik dit jaar misschien weer in aanmerking kan komen voor een kwijtschelding. Nou, ik denk het wel aangezien mijn situatie helaas niet veranderd is. En ik moest voor een bepaalde datum de gegevens aanleveren. Dat heb ik dus nu allemaal gedaan. Wel zet ik toch voor de zekerheid nog wat geld opzij, voor geval dat ik toch moet betalen.

Meteen ook mijn administratie gedaan. Ik probeer het elke week bij te houden zodat ik niet zoveel tijd kwijt ben door dat 1 keer per maand te doen. En heb ik een beter overzicht in wat ik nog over heb. Ik weet wel dat mijn vader een deel van mijn administratie omslachtig vindt maar ik vind het prettig om het op deze manier te doen. Zo weet ik precies wat ik over houd voor kleren/kapper/boeken/uitstapjes en dergelijke. Gooi ik het op één hoop dan geef ik misschien teveel uit aan de een waardoor ik niets heb voor de ander. Het geeft mij rust te weten wat ik heb en waarvoor. Ondertussen probeer ik ook toch wat te sparen. Wel weet ik nu al dat ik een grote kostenpost heb begin april, auto apk en onderhoud. Hopelijk gaat het meevallen maar ik vrees dat het toch wat duurder wordt omdat één van de ramen niet meer heel soepel heen en weer schuift. Gelukkig heb ik van vorig jaar nog geld over voor autokosten dus meteen in groot geldprobleem kom ik gelukkig niet.

Ik ben dankbaar dat ik geen gat in de hand heb anders had ik nog eens extra ziektekosten en daardoor het met heel laag inkomen toch prima redt. En toch zo nu en dan nog leuke dingen kan doen, zoals afgelopen zaterdag gezellig een dagje uit met Josh Groban Fanclub.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.