VIProom – Jens Lapidus

Najdan, alias Teddy, komt na acht jaar cel op vrije voeten. En hij is vastbesloten dat te blijven, hij is helemaal klaar met de misdaad. Maar dan krijgt hij de vraag om het slachtoffer van een kidnapping op te sporen. De familie durft niet naar de politie te gaan en heeft de hulp ingeschakeld van een advocaat. De klus lijkt zo goed als legaal, maar is het niet… en Teddy had zich nu juist voorgenomen om ruim binnen de grenzen van het rechte pad te blijven. Geplaagd door geldgebrek stemt hij uiteindelijk in. Samen met een van de rijzende sterren van de firma, de fanatieke Emelie Jansson, begint hij aan het onderzoek naar de ontvoering van zakenman Philip, wiens staat van dienst naarmate ze dieper graven verre van zuivere koffie blijkt te zijn. Intussen verliezen de kidnappers in rap tempo hun geduld.

Wanneer Teddy, echte naam Nadjan, na acht jaar uit de gevangenis komt zweert hij de criminele wereld af. Hij wil er niets meer mee te maken hebben en een eerlijk nieuw leven opbouwen. De ellende begint echter al meteen wanneer hij een telefoontje krijgt van een oude bekende die driehonderdduizend kronen binnen zeven dagen eist, het is voor niemand even op te hoesten maar als je net vrij bent gekomen en geen baan hebt helemaal onmogelijk. Magnus Hassel laat Emelie Jansson Teddy onder valse voorwendselen bij zich halen en hij vraagt Teddy om zijn hulp bij een zoektocht vermist persoon. Teddy voelt hier helemaal niets voor maar helaas is dit op het moment zijn enige mogelijkheid op snel geld en dus neemt hij de klus aan. Teddy weet namelijk hoe dat wereldje in elkaar steekt en zijn hulp is onmisbaar. Het gaat er heftig aan toe en hoe dichterbij ze komen hoe gevaarlijker en hectischer het allemaal wordt.

Het verhaal zelf is erg goed maar persoonlijk vind ik dat Lapidus erg veel uitweid over details van omgeving of gebruikte voorwerpen, dat vind ik zelf niet lekker om te lezen en zorgt ervoor dat ik niet echt in het verhaal kon komen. Wanneer er actie in het verhaal komt er ook echt actie in voor, dat moet ik Lapidus nageven dat kan hij zeer zeker. De cover zelf spreekt ook erg aan, een beetje duister en spannend en het lettertype van het woord VIProom is ook top gekozen, dat geeft allemaal echt het gevoel van het verhaal aan.

Uitgeverij: AW Bruna
ISBN: 978 94 005 0516 2
Pagina’s: 432
Prijs: € 19,95

 

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.