downloads (1)

Rechercheur Jane Rizzoli reist af naar Afrika om een macabere moord op een taxidermist te onderzoeken. Terwijl patholoog-anatoom Maura Isles zich buigt over het toegetakelde lichaam van de man, zoekt Jane uit of er een verband bestaat tussen deze moord en de tragedie die zich zes jaar eerder afspeelde tijdens een safari in Botswana.

Millie en Richard zijn op safari in Afrika, Richard’ droomreis en als liefhebbende vrouw ga je natuurlijk mee ook al is dit niet jouw idee van een droomreis, dat doe je gewoon, voor hem.
Maar wanneer de spoorzoeker Clarence aan stukken gescheurd naast het kamp wordt gevonden word het toch een stuk minder aangenaam dan het al was. In Boston worden Isle en Rizzoli op een zaak gezet van een man die is opgehangen en ontweidt als een geschoten die. Leon Gott was fervent jager en preparateur en dat is goed te zien in zijn huis dat vol hangt met geschoten dieren, zijn trofeeën. In Suffolk Zoo wordt Debra Lopez, ook wel Debbie genoemd, dood aangetroffen in het verblijf van de luipaarden. Jerry O’brien wil dolgraag de pels hebben van de pas ingeslapen sneeuw panter Kovo en heeft daar een aanzienlijke donatie voor gedaan aan de dierentuin, maar wanneer Gott dood aangetroffen word in zijn garage komt die deal op losse schroeven te staan. Isle legt een verband tussen de verschillende moorden maar ondervind hevige tegenwerking van collega’s en anderen in het rechercheurs vak. Niemand gelooft in een verband. Is het verband er nu wel of niet? Welke feiten zorgen er echt voor de link tussen alle moorden? En wat heeft een drama safari van zes jaar terug over mee te maken?

Een ontzettend goed, vlot en trefzeker geschreven verhaal.
De collega’s en vriendinnen Maura en Jane worden zo mooi een eerlijk beschreven dat het voelt alsof je ze al jaren kent. Het hele verhaal door zit je je af te vragen wie de moordenaar is en heb je je eigen verdachte, en toch, wanneer je het einde nadert staat je een aardige verassing te wachten. Gerritsen weet je als lezer mee te nemen in een avontuur en zelfs als je nog nooit een boe van haar hebt gelezen (zoals ik) snap je wat er aan de hand is, Gerritsen weet alle informatie zo goed te verweven in het verhaal dat het ook niet als een overkill aan informatie komt en dat leest erg fijn.

Uitgeverij: The house of Books
ISBN: 9789044345544
Pagina’s: 320
Prijs: € 19,95

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.