Het leven van Magnus Bane en Alec Lightwood loopt op rolletjes. Ze wonen samen in een fantastische loft, hun heksenmeesterzoontje Max leert langzaam lopen, en op de straten van New York is het rustig en veilig – zo rustig en veilig als New York kan zijn, in ieder geval. Tot op een nacht twee oude kennissen hun appartement binnendringen en het machtige Witte Boek stelen. Magnus en Alec moeten noodgedwongen alles laten vallen om het terug te krijgen. Ze volgen de dieven naar Shanghai, schakelen hulptroepen in, en moeten een babysitter regelen. Ook heeft iemand Magnus neergestoken met een vreemd magisch wapen, en de wond gloeit, dus daar moeten ze zich óók nog druk om maken. Gelukkig bestaan hun hulptroepen uit Clary, Jace, Isabelle en kersverse schaduwjager Simon. In Shanghai ontdekken ze namelijk dat een nog véél gevaarlijkere dreiging hen opwacht. Magnus’ magie is op hol geslagen, en als ze de demonen die de stad overspoelen niet kunnen tegenhouden, zullen ze hen tot de bron moeten volgen – het levensechte rijk van de doden. Lukt het ze om de wereld te redden voordat Max Alecs moeder tot waanzin drijft?


We worden de schaduwjagers wereld weer ingetrokken door Magnus Bane en Ragnor Fell in Idris. Ragnor is helemaal over z’n toeren en Magnus probeert erachter te komen waarom. Wanneer hij daarachter komt is het tijd om te vragen om ‘Het witte boek’ dat hij nodig heeft.  Alec en Magnus wonen samen met Max, hun zoontje, in New York en alles gaat z’n gangetje. Totdat er ineens twee oude bekenden in hun loft staan, het witte boek stelen en Magnus steken met een of ander magisch wapen. Wanneer Alec de kamer binnenkomt zijn de daders al gevlogen en is Magnus onredelijk rustig over het feit dat er op zijn borst en gloeiende wond prijkt. Wanneer Alec en Magnus dan écht weg moeten voor een noodgeval zullen ze oppas moeten vinden voor Max, en dat blijkt nog niet zo makkelijk, vooral dát is nu het lastigste in hun leventje. Max is namelijk een klein heksenmeestertje, want ook al is het nog een kind, hij kan nu al heksenmeester trucs en die gaan niet met bijster veel controle. Tijdens hun zoektocht naar de daders, het boek en de reden dat alles ineens niet meer werkt zoals moet gaan, gaat Magnus zich anders gedragen en dat jaagt Alec de stuipen op het lijf. Kunnen ze Magnus nog redden en zo ja hoe, want ze weten wel welk wapen het was, maar niet wat het precies doet en of de effecten ervan tegengegaan kan worden.

Het is weer een verhaal vol gevaar, liefde en ontkenning. Onverwachte vrienden en onverwachte vijanden laten je weer sidderen en alles beleven in dit deel, en ook komt er verraad vanuit hoeken waar je het niet zou verwachten. Gelukkig zit er ook weer genoeg liefde in dit deel, want anders had het er wel héél zwart uitgezien. Wat ook fijn is om te lezen is dat Simon een wat grotere rol heeft gekregen nu hij schaduwjager is en mee is op missie. De humor zit ook in dit deel er weer goed in, die droge humor van Jace en de sarcastische humor van Magnus maken mij elke keer weer aan het lachen. Maar vergeet ook de demonen niet, hun humor is er één uit duizenden. De cover(omslag) past uiteraard perfect bij het voorgaande deel ‘Scharlakenrode magie’. Het einde zorgt ervoor dat je grote ogen opzet en verlangd naar het volgende deel. Cassandra Clare is echt één van mijn favoriete schrijvers, haar manier van schrijven is zo innemend en vlot, pakkend en sensationeel, je weet nooit wat ze op je pad gooit en je hebt het er maar mee te doen, heerlijk.

Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048851096
Pagina’s’: 383
Prijs: € 23,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.