Ze ontvluchtte haar familie om zichzelf te redden. Nu moet ze terug.

Anna ontvlucht op jonge leeftijd haar rijke familie. Haar vader Manfred heeft het te druk met zijn eigen leven, stiefbroer Leonard reageert zijn frustraties af op zijn zusje, en haar jongste broer Jean kiest altijd de kant van zijn oudere broer.

Dertig jaar later lijken de verhoudingen iets verbeterd: Manfred doet moeite de familieband te herstellen met een maandelijks familiediner, en Anna past regelmatig op bij haar favorietenichtjes, de dochters van Jean.

Dan wordt Leonard neergeschoten voor zijn huis. Het lijkt het werk van een huurmoordenaar, maar niets wijst erop dat Leonard criminele banden had. Politie-inspecteur Nina Hansen leidt het onderzoek en ontdekt dat elk familielid zijn eigen geheimen heeft. Of was het toch een vergismoord?

Voor de meisjes begint met het verhaal van Kim die voor haar man Karel een pakketje aanneemt. Wanneer Kim ziet wat er in het geheimzinnige pakketje zit kan Karel niets anders doen dan aan Kim opbiechten dat hij ver in de Amsterdamse onderwereld zit. En dan wordt Karel getuige tegen één van de grote kopstukken uit dit criminele circuit. Hoewel Kim in eerste instantie schrikt van zijn bekentenis besluit ze volledig voor Karel te gaan en samen duiken ze onder met behulp van een getuigenbeschermingsprogramma.

Joyce heeft op haar beurt een lekker luxeleventje aan de zijde van haar man, de advocaat Leonard. E is alleen één zware wolk dat over haar geluk drijft; Leonard wil pertinent geen kinderen. En laat Joyce nu net ontdekken dat ze zwanger is van hem. Joyce wordt door Leonard gedwongen tot een abortus, maar Joyce is eigenlijk juist heel blij met het kindje. Dan wordt Leonard neergeschoten. De politie doet de moord in eerste instantie af als een vergismoord. Leonard lijkt namelijk wel heel erg op Karel. Maar dan gaat politie-inspecteur Nina op verder onderzoek uit en komt erachter dat er veel meer speelt dan men ooit had kunnen denken. De familie van Leonard blijkt namelijk bol te staan van de geheimen.

Voor de meisjes begint wat warrig door alle personages. Het verhaal spring van heden naar verleden en weer terug. Hierdoor is het opletten, maar als je eenmaal in het verhaal zit went het. In eerste instantie denk je aan losse verhaallijnen, maar deze komen gaandeweg het boek op bijzondere wijze bij elkaar. In het spannende plot wordt uiteindelijk pas alles écht duidelijk. Weer een superspannende thriller van Heleen van der Kemp.

Uitgeverij: Cargo
ISBN: 9789403133409
304 pagina’s
Prijs: € 19,99

[bol_product_links block_id=”bol_5cf110ad55682_selected-products” products=”9200000095737388,9200000098468068″ name=”Voor de meisjes – Heleen van der Kemp” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.