What if pizza could be your healthy pleasure?

Zoals elk goed verhaal, begon dat van mij in de kroeg. Filosoferend over de ideale wereld waarin pizza net zo voedzaam zou zijn als een salade. Het leek wel een droom. Een pizza voor iedereen die, net als ik, zorgeloos wil genieten van het leven. Maar het kan. Zo ontstond Magioni.

Met PIZZA geef ik je een kijkje in mijn keuken. Ik vertel je alles over verschillende pizzadeegsoorten op basis van groenten, ik deel mijn favoriete recepten en ik hoop je vooral te inspireren om zelf ook pizza te bakken.

Een romantisch diner voor je liefde, een etentje voor de hele familie of vriendengroep, of lekker voor jezelf op de bank? De lekkerste pizza begint met de bodem. Met de verleidelijke recepten uit dit boek zet je binnen een handomdraai de beste pizza’s op tafel.

Na een gesprek in de kroeg over afvallen met een vriendin besloot Manon van Essen bij een echte pizzeria aan de slag te gaan. Ze creëerde daar, dankzij de feedback van de klanten, het begin van het pizzamerk Magioni. Haar groentepizza begon bij de Albert Heijn en werd een hit; vorig jaar aten mensen maar liefst 500 miljoen gram groenten extra door deze pizza’s.
Uiteraard is het cruciale onderdeel van de pizza de bodem. In het basis-pizzabodemrecept vind je 300 gram bloemkool, die je helemaal niet proeft in het deeg. Maar van Essen wil de pizza’s naar een nieuw niveau tillen door er kleine kleurexplosies van te maken. Zo vind je pizzabodems in alle kleuren van de regenboog; roze pizzabodems waar maar liefst 500 gram frambozen in zitten, donkergroene pizzabodems met spirulina, bruine pizzabodems door toevoeging van cacaopoeder en het mystieke blauwe deeg (wat daarin zit verklap ik niet).

Goed pizzadeeg maken is een vak op zich, en dus deelt van Essen al haar wijze do’s en don’ts met de lezer die enthousiast aan de slag wil gaan.

Nadat je de bodem naar keuze hebt gemaakt kies je het magische ingrediënt dat je pizza de juiste smaak geeft; de saus. Van Essen heeft de recepten van een skinny truffelsaus, skinny pesto of groene tzatziki opgeschreven. Dit is een verrassende wending, gezien er in pizzaboeken meestal een saus op tomatenbasis staat.

Dan is het tijd om je pizza te beleggen. Wil je liever een vega(n) pizza, of ben je fan van vis en zeevruchten of vlees en gevogelte. Van Essen heeft voor iedere categorie genoeg recepten ontwikkeld. Wij zijn aan de slag gegaan en we hebben twee toppers; de pizza met courgette en citroenricotta (echt de moeite waard om te proberen, zo zomers en fris) en de borrel-sushipizza met een avocado-wasabicrème, zalm en edamame bonen (hoe bedenkt ze het!).

Erg vernieuwend is de pizza met vegan kipsaté -waarbij je zelf de satésaus maakt- en de pizza met Thaise groene curry, garnalen, paksoi en bimi. Daarnaast zijn wij blij verrast met de heerlijke en originele specials, zoals de pizza-partydippers en Mexicaanse pizza-nacho’s.
Sommige pizza’s zien er door hun kleurexplosies erg excentriek uit, alsof je het in een duur sterren-restaurant eet in plaats van dat je het zelf hebt klaargemaakt. Een groene pizza met rode salami, paarse kiemgroenten, witte saus en paarse bloemblaadjes is in feite een eetbaar kunstwerk!

De recepten zijn simpel; kort maar krachtig en eenvoudig te maken. De foto’s die erbij staan zijn inspirerend en weten je al direct warm te maken voor groentepizza’s! Wij zullen nog veel uit dit kookboek gaan klaarmaken, want wij zijn allemaal dol op pizza’s en helemaal als we daarmee ook nog stiekem extra groenten binnenkrijgen.
Pizza is voor velen het ultieme comfort food. Dankzij Manon van Essen, die de pizzagerechten ook nog voor je heeft gesorteerd op het aantal calorieën en een aantal gezonde side salads heeft ontwikkeld, kan elke dag een ‘pizza-dag’ zijn.

Uitgeverij: Unieboek| Spectrum
ISBN: 9789000366118
Pagina’s: 159
Prijs: €16,99

[bol_product_links block_id=”bol_5ced25288f8f7_selected-products” products=”9200000101930080″ name=”PIZZA – Manon van Essen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.