image

WAT betekent ‘WOEF’?
WAAR zijn de DINOSAURUSSEN gebleven?
WAAROM poetsen dieren hun TANDEN niet?
WAAROM hebben mensen geen staart?
HOE ZOEMEN vliegen?

Alles wat je wilde weten over het dierenrijk, vind je in dit boek.
Ontdek de antwoorden op de meest bijzondere vragen over grote en kleine dieren.

De eerste dieren verschenen 500 miljoen jaar geleden, lang voordat wij er waren.
In al die jaren op aarde evolueerden deze insecten zich tot de miljoenen verschillende diersoorten die we kennen. Hoe bijzonder is dat!
Dieren zijn in de loop der tijd erg veranderd en blijven tot op de dag van vandaag veranderen en evolueren. We hebben dieren nodig, omdat anders ons hele ecosysteem zou instorten, gezien alles wat leeft het in balans houdt.
Om ons weer wat dichter bij de natuur te brengen beantwoord Anna Claybourne maar liefst 22 belangrijke vragen en geeft je een uitgebreid antwoord aan de hand van vele voorbeelden en beeldmateriaal/illustraties. Zo leer je waarom een kat geen vegetariër kan worden, het nut van de dood, waarom eieren eivormig zijn en van alles over de voedselketen.
Zo wist ik niet dat het dodelijkste dier van de wereld de kleine kubuskwal is, dat een kameleon niet van kleur veranderd om zich te camoufleren en dat een slang helemaal niet slijmerig aanvoelt.

De schetsachtige illustraties van Claire Goble zijn speels verdeeld over de pagina en lopen soms dwars door een foto heen. De vormgeving is qua foto’s en tekst overzichtelijk, maar wordt voor kinderen interessant gemaakt door het gebruik van speelse pijltjes, diverse lettertypes in één stuk tekst en het weergeven van het onderwerp op allerlei verschillende manieren (zwart wit foto’s, schetsen, tekeningen, kleurenfoto’s en zelfs foto’s van schilderijen en oude relikwieën). Daarnaast staan er kleine verwijzingen naar vragen de aansluiten bij het desbetreffende onderwerp en vragen voor de lezer, zoals Hoe zou jij je staart gebruiken als je er één had?

Elk hoofdstuk beantwoord diverse vragen die aansluiten op de kernvraag. De vragen zijn eenvoudig terug te vinden in de inhoudsopgave (met stoer lettertype).
Vooral in deze tijd – waarin steeds meer dieren uitgestorven raken – wil Anna Claybourne kinderen weer in contact brengen met de wonderlijke wereld van de dieren.

Waarom verdrinken vissen niet is een leuk en interessant boek voor nieuwsgierige en leergierige kinderen!

Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047709428
Pagina’s: 96
Prijs: €14,95

[bol_product_links block_id=”bol_5a0975d473315_selected-products” products=”9200000078953408″ name=”Waarom verdrinken vissen niet? – Anna Claybourne” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.