Vorig week keek ik naar Father Brown op BBCFirst, en ik moest wel weer lachen als ik zie hoe serieus de Engelsen zijn als het om lokale bak- en bloemschikken wedstrijden gaat. Ik moest dan ook bijvoorbeeld denken aan de bloemenwedstrijd van de serie Downton Abbey. Zelfs in rijke wereld werd het serieus genomen, want het gaat natuurlijk om je naam. Natuurlijk worden in de series wat overdreven maar toch zit er een kern van waarheid.

Father Brown is een heerlijke serie en zo Engels! Ik houd van Engelse series. Vroeger keek ik bijvoorbeeld naar Dad’s Army, Are you being Served en Keeping up Appearances. Dat waren series met veel humor. Op een gegeven moment keek ik meer naar Amerikaanse series en sommige waren wel leuk maar ik besefte dat ik eigenlijk niet altijd naar Amerikaanse comedy series keek maar meer naar misdaad- of sciencefictionseries. Op de een of ander manier was er weinig zelfspot die hele enkele Amerikaanse komedieseries wel bezaten, zoals Will & Grace of The Big Bang Theory. Maar de laatste paar jaren kijk ik weer meer Engelse series maar dat komt ook door een vriendin die mijn persoonlijke BBC gids is geworden. Of ik daar nou blij mee moet zijn, weet ik niet want er blijven maar nieuwe series komen! Ik loop nu alweer een beetje achter.

Ik ben dankbaar dat BBCFirst bestaat want die spelen niet alleen BBC series af maar ook van andere Engelse netwerken die wij niet kunnen ontvangen. Maar ook omdat ik op BBC met ondertiteling kijk, maar wil ik op pauze zetten dan moet ik eerst de ondertiteling uitschakelen voor ik op pauze kan zetten. Dus ben ik blij dat sommige series ook op BBCFirst wordt uitgezonden. Wel vind ik dat BBCFirst soms gewoon teveel herhaalt en ik niet meer weet of het nou een nieuw seizoen is, een nieuwe aflevering of…

Aan de andere kant, de Engelse series hebben niet veel afleveringen, het zijn er of 4 of 6 of 10 of 12, vaak niet meer dan 15. Natuurlijk tel ik dan de soapseries niet mee. Aan de ene kant heerlijk, wetend dat je niet zo lang vast zit aan een serie maar aan de andere kant denk ik, serieus waarom maar 6 afleveringen!!! Ik wil meer! Maar juist door weinig afleveringen kunnen ze een hoogstaande kwaliteit leveren.

Momenteel neem ik Moonstone, Father Brown, The last post, The Kettering Incident op. Want andere series die worden uitgezonden heb ik al gezien. Binnenkort komen er weer twee nieuwe series en volgens mij ook op BBC zelf. Van Amerikaanse series neem ik The Gifted en Will & Grace op. Momenteel is even een stop bij Will & Grace, 12 december gaan ze weer verder op TLC. Een aantal series zijn nu afgelopen, gelukkig! Dan kan ik nu even de films die ik heb opgenomen weg werken! Als ik weer bij ben dan kan ik in de weekenden weer naar Netflix kijken want ook daar komt geen einde aan mijn lijst, toch heerlijk zo luxeprobleem!

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.