Wat je niet verteld is

Wat je niet verteld is… geeft kinderen hun stem terug, opdat zij onbelemmerd, gelukkig en natuurlijk kunnen opgroeien. Het gaat over wat kinderen meemaken in de baarmoeder, in het gezin en in de maatschappij. Over de invloed van de kindertijd op iemands leven en op de samenleving. Hoe kinderen hun persoonlijkheid ontwikkelen. Over opvoedkundige dogma’s, over stress, haast en kramp. Wat alledaagse momenten, zoals in de buggy, voor invloed hebben op een kind. De rol van deskundigen en wat een zinnigere manier zou zijn om mensen te helpen.

Wat je niet verteld is… gaat over opvoeden. Niet in de zin als handboek en de ontwikkeling, maar meer toegespitst op het gevoelsleven van je kindje. Vanuit haar eigen ervaring verteld de schrijfster over de hobbels die je in de jeugd van je kind tegen kan komen, maar ook hoe daar door instanties mee om wordt gegaan. Op deze manier probeert zij onder woorden te brengen dat er vaak verkeerd over en vooral voor kinderen wordt gedacht, men neemt cruciale beslissingen zonder echt zelf naar het kind te kijken.

Verder stellen we tegenwoordig hoge eisen aan onze kinderen, maar doen we daar wel goed aan? Kinderen krijgen onbewust meer mee dan we vaak denken. Het oppikken hiervan gebeurt ook eerder dan we wellicht denken. Volgens Wat je niet verteld is… begint dat al in de baarmoeder. Vanaf de bevruchting verwachten we al van alles van onze aankomende kindjes en dat krijgen zij mee. Na de geboorte komt het kind in een maatschappij vol onbegrip en zie daar maar eens mee om te gaan. Wat je niet verteld is… bevat tips om je eigen weg te kiezen tussen alle goedbedoelde adviezen.

De schrijfster is geen opvoedkundige en het boek is ook niet met feiten onderbouwd. Hier spreekt duidelijk een ervaringsdeskundige. Wat je niet verteld is… is geen standaard opvoedboek, maar geeft misschien juist daarom wel inzicht. Juist omdat het gebaseerd is op de praktijk en geen rozengeur- en maneschijn verhaal bevat, maar de harde werkelijkheid. Dat maakt Wat je niet verteld is… tot een soms wat onduidelijk, maar vooral eerlijk boek.

Uitgeverij: Deniesa
ISBN: 9789081577502
Prijs: € 19,95

 

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.