we-regelen-het-zelf-wel-bram-endedijkDe onderwereld heeft Brabant in zijn greep

Brabant is de drugsschuur van Europa; jaarlijks wordt er voor 1 miljard euro aan wiet geproduceerd. De criminaliteit in het zuiden is een bedrijfstak, die al jaren kan voortbestaan doordat boven- en onderwereld zich hand in hand weinig lijken aan te trekken van het gezag. Hoe kan dat en waarom gebeurt dat in Brabant?

In verschillende dorpjes in het zuiden, zoals het kleine Hulten, lijkt alle criminaliteit samen te komen: liquidaties politie-invallen drugsproductie georganiseerde motorclubs die doen en laten wat ze willen wapenhandel

Steeds vaker zijn in kleine gemeenschappen recreatieparken, jachthavens, verlaten industrieterreinen en woonwagenparken plekken van zorg. De trend is al jaren zichtbaar.

Journalist Bram Endedijk laat zien wat de oorzaken zijn van deze trend en concludeert dat de onderwereld zich diep heeft ingevreten in de Brabantse samenleving. De typische cultuur van Brabant ‘ons kent ons en we regelen het wel onder elkaar’, de historische factoren en de infrastructuur maken dat de Brabantse misdaad al jaren een hoofdpijndossier is voor de overheid. Het boek geeft op deze manier een opmerkelijk beeld van de wanpraktijken in het zuiden van het land.

In We regelen het zelf wel neemt Bram Endedijk je mee in het criminele circuit van Brabant. In veertien hoofdstukken legt de auteur uit hoe het is gesteld met de drugcriminaliteit in deze provincie van Nederland en hoe men te werk gaat. Soms fascinerend, maar vaak zijn de verhalen herkenbaar omdat zij al uitgebreid in het nieuws zijn geweest en nieuwe feiten ontbreken. Wanneer je dit boek blanco leest, dus zonder van tevoren de betreffende nieuwsberichten te kennen, leest het weg als een spannend boek.

Het is bijna niet te geloven dat er in het mooie Brabant kennelijk zover criminele activiteiten plaatsvinden. Hoewel, niet alleen in Brabant, want er wordt duidelijk gelinkt naar de onderwereld in Amsterdam. Drugslabs, hennepplantages, afrekeningen en zelfs motorclubs komen in dit boek aan bod. Een boek vol spanning en sensatie, soms zelfs shockerend. Een helder, duidelijk naslagwerk over de criminaliteit in Brabant.

Uitgeverij: Spectrum
ISBN: 9789000355525
240 pagina’s
Prijs: € 19,99

[bol_product_links block_id=”bol_59620fc287a0d_selected-products” products=”9200000070999514,9200000071258106″ name=”We regelen het zelf wel – Bram Endedijk” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.