De Warcross-kampioenschappen kostten Emika Chen bijna haar leven. Nu ze de waarheid achter Hideo’s nieuwe NeuroLink-algoritme kent, kan ze de enige persoon waar ze altijd tegenop heeft gekeken en waarvan ze altijd heeft gedacht dat hij aan haar kant stond, niet langer meer vertrouwen.
Vastbesloten om een einde te maken aan Hideo’s wrede plannen, werkt Emika samen met de Phoenix Riders. Ze ontdekt ook dat Hideo niet haar enige probleem is: iemand heeft een prijs op haar hoofd gezet, en Zero is haar enige kans om in leven te blijven. Maar al snel blijkt dat Zero niet is wie hij lijkt, en zijn bescherming komt haar duur te staan.
Emika zit gevangen in een web van verraad en de toekomst van de vrije wil staat op het spel. Hoe ver zal Emika gaan om de man van wie ze houdt neer te halen?

Na de Warcross game is Emika een nerveus wrak, overal om zich heen voelt ze ogen die in haar lijf prikken. Misschien komt dat niet alleen maar door wat er is gebeurd maar ook door de beslissing die ze nog moet gaan nemen. Ze is nu in ieder geval op weg naar de Phoenix riders waar Emika bij haar teamgenoten aanschuift en ze het nieuws kijken, waar ze de mededeling van Hideo zien dat, omdat er is vals gespeeld bij de Warcross games, de Phoenix riders en Andromeda het nogmaals mogen uitvechten in de arena, over vier dagen. Erg blij zijn ze er niet mee maar wat moet dat moet. Ze willen de algoritme lenzen van Hideo tegengaan, achtennegentig procent van de mensheid heeft die lenzen al en staan compleet onder invloed van Hideo, behalve dan de mensen die de bétalenzen hebben, maar hoe lang die het nog doen is nog maar de vraag want er schijnt al een update aan te komen waardoor hun lenzen ook algoritme-lenzen worden. Maar de lenzen zijn niet Emika’s grootste probleem op het moment. Ze heeft Zero nog steeds niet laten weten of ze op zijn aanbod in wil gaan om samen met hem Hideo met zijn algoritme-lenzen tegen te gaan. En dat komt haar bijna duur te staan, want nadat Zero contact met haar legt om deze kwestie, haar waarschuwt dat ze in gevaar is en in the pirate’s Den laat zien wat de prijs op haar hoofd is, word ze meteen onder vuur genomen en moet ze vluchten voor haar leven. Ze vlucht, maar niet voor lang want haar board word onder haar vandaan geschoten. Wanneer ze opkrabbelt in, wat ze denkt haar laatste minuten, word ze geholpen door een meisje. Het meisje schijnt Jax te heetten en door Zero gestuurd te zijn om Emika te beschermen en haar mee te nemen. Daar in haar kamer bij Zero hoort Emika voor het eerst over de groep de Blackcoats waar Jax en Zero blijkbaar toe behoren en die haar bescherming zullen geven. Wanneer Emika alle informatie heeft gekregen over het plan zal ze een keuze moeten maken of ze aan zijn plannen meedoet of niet. Maar niet voordat Zero haar heeft laten zien dat hij ongevraagd bij haar in haar geheugen kan komen. En dit is precies wat hij ook wil dat ze bij Hideo gaat doen om de neurolink uit te schakelen. Emika word verscheurd door twijfel, aan de ene kant is het het juiste om te doen denkt ze want niemand wil z’n vrije wil opgeven, maar aan de andere kant…. het is wel Hideo die ze moet verraden. De keuzes die Emika neemt zullen grote gevolgen hebben, en niet in elk opzicht ten goede.

De cover is weer echt Marie Lu en trekt meteen aan, de kleuren, de setting, de verwarring helemaal geweldig. Jax heeft een grote rol in dit deel en haar aandeel vind ik echt te gek, zo koel en zo berekenend, voor mij draagt zij het verhaal naar ’the next level’. Een verhaal vol verrassingen die je wel óf niet verwacht, en ik zal je eerlijk zeggen, ik heb nooit aan deze uitkomst gedacht. Een verhaal vol intriges, gevaar en alles draait erom of een ieder zijn vrije wil behoud of op moet geven. Geweldige wendingen en complotten die je doen sidderen van angst en ongeloof. Wildcard is weer supervlot geschreven, al begin het voor mij pas echt te lopen nadat Emika Jax heeft ontmoet. Meestal lees ik geen dankwoorden van boeken maar soms wel en dit dankwoord is het lezen echt waard, om de woorden die Marie Lu gebruikt om Warcross en Wildcard aan te duiden als twee soorten kinderen. Dat heeft ze echt heel mooi verwoord en wanneer je het leest nadat je de boeken hebt gelezen zul je het ook begrijpen en denken ‘ja dat heeft ze ‘spot on’ en mooi verwoord’. Super toffe verhalen die je meenemen in een wereld waar je onherroepelijk in verdwaald en dat niet eens erg vind.

Uitgeverij: Best of YA/Van Goor
ISBN: 9789000357307
Pagina’s: 312
Prijs: € 19,99

[bol_product_links block_id=”bol_5bd83054975de_selected-products” products=”9200000095300883″ name=”Marie Lu” sub_id=”Wildcard” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.