Als Isabel en Ben op een dag ontdekken dat de kleuren uit de wereld verdwenen zijn, maken ze een avontuurlijke reis om ze terug te vinden. Onderweg ontmoeten ze bijzondere wezens die hen belangrijke levenslessen bijbrengen. Met elke uitdaging die ze overwinnen, brengen ze een kleur terug in de wereld.

In dit beleef-, denk- en doeboek ontdekken de kracht van innerlijke hulpbronnen, visualisatie, (zelf)respect, liefde, dankbaarheid, lichte gedachten, lichaamstaal, ontspanning, gronden, moed en vergeving.

Verdiepende vragen en creatieve opdrachten helpen om de lessen uit het verhaal te integreren, waardoor kinderen zelfvertrouwen ontwikkelen en bewuster en weerbaarder worden.
Ze leren belangrijke levensvaardigheden zoals:

* je eigen kwaliteiten en talenten waarderen
* hulp durven vragen
* grenzen aangeven en respecteren
* voor jezelf opkomen’
* positief denken
* je gevoel bijsturen
* problemen oplossen
* jezelf durven laten zien zoals je bent
* doorzetten
* ontspannen
* omgaan met angst

Help kinderen van 7 – 10 jaar bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen, weerbaarheid en levensvaardigheden.

In Kleur bekennen neemt auteur Eline Mangnus je mee in de wereld van Isabel en Ben. Zij ontdekken op een dag dat alle kleuren zijn verdwenen. Zo is het natuurlijk maar een grauwe boel en ze besluiten dan ook om samen op zoek te gaan naar de kleuren die weg zijn, een avontuurlijke reis begint. Tijdens hun reis komen de twee in contact met bijzondere figuren die hen verschillende uitdagingen bieden. Hiermee leren Isabel en Ben veel over zichzelf en ze vinden elke keer weer een kleur terug.

Kleur bekennen begint met een uitgebreide handleiding en bestaat daarna uit twee delen. Het bevat naast het verhaal van Isabel en Ben ook een uitgebreid werkboek voor ouders , leerkrachten en coaches, aangevuld met bijlages die gebruikt kunnen worden bij de diverse opdrachten. Na elk hoofdstuk van het verhaal volgt een Hoe zit dat bij jou? blokje. Het blokje heeft de kleur die in het voorgaande hoofdstuk is gevonden en bevat vragen die betrekking hebben op de levensles van dat hoofdstuk. Hierdoor gaat het kind verder nadenken en ontdekken hoe dat bij hem of haar zelf zit. Dingen als pesten, omgaan tegenslag, faalangst e.d. komen hierdoor op een speelse manier aan bod. Door de Hoe zit dat bij jou? Blokjes heb je een handig handvat om vanuit het verhaal over te springen naar het kind zelf. Het werkboek bevat extra verwerkingsopdrachten bij het verhaal. Deze staan per hoofdstuk aangegeven en betreffen vaak een knutselopdracht. In de bijlage staan kopieërplaten die je kunt gebruiken bij de opdrachten, voorzien van hoofdstuk en toelichting.

Kleur bekennen is een cursus in boek/verhaalvorm en een bijzonder leuke manier om kinderen dingen over zichzelf te laten ontdekken en meer zelfvertrouwen te geven. Door het slim samenvoegen van verhaal, vragen en opdrachten krijg je een brede aanpak; fijn luisteren naar een verhaal, daarna erover napraten en tot slot er letterlijk mee aan de slag gaan. Het bevat een duidelijke aanpak en staat vol met handvaten om kinderen actief bezig te laten zijn met het krijgen van meer zelfvertrouwen en inzicht. Kleur bekennen is een uiterst handig boek voor ouders, maar ook een hele goede aanwinst voor in de klas of voor kindercoaches.

Uitgeverij: Blurb| Zacht en Kracht
ISBN: 9789082871104
140 pagina’s
Prijs: € 35,00

[bol_product_links block_id=”bol_5bd9c3d2cb3dc_selected-products” products=”9200000095075985″ name=”Kleur bekennen – Eline Mangnus” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.