image

Over de hele wereld houden miljoenen mensen graag een gaatje in hun drukke agenda om naar yogales te gaan. Daar leren ze houdingen en ademtechnieken om zich energieker en meer in balans te voelen. Maar wat doe je als je nauwelijks tijd hebt naast werk, studie en gezin? Voor al die mensen laat Emma Silverman in Yoga zonder les zien hoe je ook van yoga profiteert als lessen niet in je agenda passen.

Yoga zonder les biedt korte stap-voor-stap series met oefeningen en ademhalingstechnieken die je kunt toepassen als je in een vliegtuig zit, bij de bushalte staat te wachten of wacht tot het water kookt. Ook vind je hier series die helpen bij dagelijkse klachten als zere voeten, gevoelige polsen, gespannen schouders, lage rugpijn, vermoeidheid en zelfs liefdesverdriet. Hou je van hardlopen, fietsen of tuinieren, dan tref je hier handige oefeningen aan om je spieren na afloop te ontspannen.

In dit leuke, geheel geïllustreerde boek vind je gegarandeerd de yogaserie waar je nu net behoefte aan had!

‘Yoga zonder les’ is een handzaam, vierkant boek met een leuke cover. De eenvoudige, maar duidelijke illustraties in het boek zijn van grafisch ontwerper Kerri Frail.
Vijftig series, verdeeld over negen hoofdstukken, maken dit boek tot een heerlijk naslagwerk voor iedereen die geïnteresseerd is yoga en ontspanning.
Na de inleiding besteed Silverman veel aandacht aan ‘de Zonnegroet’. Een simpele en een uitgebreide versie. ‘De Zonnegroet’ is erg belangrijk voor een goede warming-up, maar kan ook een opzichzelfstaande serie zijn als je weinig tijd hebt en wel een yoga-boost kunt gebruiken. Of om s’morgens na het opstaan de dag fris te beginnen.
Dan komen de hoofdstukken aan de beurt, zoals yoga voor op reis, thuis, voor en na je werk, voor vrouwen, voor je plezier, voor een strak lichaam, voor en na de actie, voor je lichamelijke conditie en voor je geest.

Nu beoefen ikzelf al zo’n dertig jaar yoga, onder leiding van een lerares. Ik zou me geen leven zonder yoga meer voor kunnen stellen. Omdat ik door reuma geen intensieve sporten kan beoefenen, helpt yoga me om m’n lichaam toch een beetje soepel te houden. En vooral de ontspanningsoefeningen zijn erg belangrijk.
Yoga kan door iedereen beoefend worden, jong en oud. Je gebruikt alle spieren tijdens de oefeningen. En door de juiste ademhalingstechnieken (pranayama’s) voelt je lichaam na afloop heerlijk los en ontspannen en vol energie.
Alle yogahoudingen (asana’s) in het boek zijn zijn in het Sanskriet geschreven, maar met de Nederlandse betekenis erachter. Ook wanneer en hoe je moet ademen zijn erg belangrijk tijdens de oefeningen. Heel duidelijk uitgelegd en aan de hand van de eenvoudige, maar heldere tekeningen erg goed te doen. Ook voor beginners. Er zijn naast de reguliere series, oefeningen voor verlichting van menstruatiepijn en yoga voor zwangere vrouwen. Zelfs om een kater te verlichten.
Een heerlijk compleet yogaboek, dat je tijdens de oefeningen makkelijk naast je neer legt om de houdingen te leren en later om even te spieken. Je stopt het zo in je tas om overal mee naar toe te nemen.
Geschreven voor iedereen die zuinig is op zijn of haar gezondheid, zowel lichaam als geest.

Emma Silverman is yogadocent, auteur en oprichter van het blog The Joy of Yoga. In de 15 jaar dat zij actief is in de wereld van de yoga heeft ze zich bekwaamd in vele yogadisciplines, waaronder Iyengar, Bikram, Ashtanga, Kundalini, Vinyasa Flow, Kripalu en zwangerschapsyoga.

Uitgeverij: Unieboek/Het Spectrum
ISBN: 9789000344055
Aantal pagina’s: 208
Prijs: €14,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.