5a125e497c21a0-55730381

Volgens mij zit er een leeuw verstopt in dit boek. Help je zoeken?
Kijk met de schuifjes ook onder tafel of achter de boekenkast.

In het dorp zit een leeuw verstopt die mensendingen doet; hij snoept van de taart, verkleed zich als koning, leest een boek in de bibliotheek en brengt een bezoekje aan de kapper. Het is de taak van de kleine lezers om de leeuw te ontmaskeren, die alleen aan zijn grote poten en staart te herkennen is. Beweeg je met je vinger het schuifje, dan springt de leeuw vrolijk tevoorschijn.

Lydia Nichols weet de aandacht van kleine kinderen er goed bij te houden met dit superleuke retro kiekeboekje. Je kan telkens twee kanten op schuiven en bij het schuiven ‘kiekeboe’ roepen of andere leuke geluidseffecten gebruiken. De gaatjes in de schuifjes zijn perfect voor de kleine vingertjes, die uiteraard graag zelf de leeuw laten verdwijnen en verschijnen. Nichols heeft gekozen voor een aantal unieke kleuren die samen een retro look geven aan het geheel, zoals okergeel met oranje en bruin met pastelgroen. Ik vond alleen de kleurencombinatie een leuke frisse verrassing. Een keer wat anders dan de primaire kleuren in zoekboekjes voor dreumesen.

Het verhaaltje zelf is simpel en bestaat uit korte zinnetjes, zoals ook passend is bij de leeftijdscategorie, waar het immers meer om plaatjes en kleurtjes draait.
Het boekje zelf is van dik, stevig karton gemaakt dat afneembaar is. De prijs is niet te hoog, waardoor hij erg geschikt is voor de eerste of tweede verjaardag van ieder kind.

Zag ik daar nou een… leeuw? is voor kinderen vanaf 1 jaar. Tevens in deze reeks verschenen; Zag ik daar nou een… dinosaurus?

Over de auteur:
Lydia Nichols is een illustrator met een voorliefde voor design. Mensen beschrijven haar werk als charmant en eigenaardig.

Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026145575
Pagina’s: 10
Prijs: €8,50

[bol_product_links block_id=”bol_5aec9d5dba50e_selected-products” products=”9200000085931871″ name=”Kiekeboek – Zag ik daar nou een… leeuw? – Lydia Nichols” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.