In de chaos van het werk, de kinderen, het huishouden en je partner, is het soms moeilijk om aan jezelf te denken als ouder. Maar door voor jezelf te zorgen, zorg je onrechtstreeks ook voor je kinderen.

Met Zenparents bezorgt Ine Maes je een praktisch handboek voor drukbezette ouders. Ze geeft je concrete handvaten om elke dag, ook al is het maar 5 minuten, een momentje voor jezelf in te plannen. Door concrete self-care tips, introspectie, meditatie en ogasenquences leer je rustmomentjes in te plannen in het vaak hectische leven als ouder.

In dit boek verteld Ine wat yoga voor haar betekend, wat het voor haar geest en lichaam doet en hoe jij dat als lezer ook zou kunnen bereiken. Vanaf de eerste bladzijde leest het vlot weg, eerst verteld Ine over haar eigen leven met kinderen en zichzelf, wat heel interessant is en waar ik vooral heel veel in herken. Ik heb zelf, voordat ik zwanger raakte, yoga gedaan en inderdaad wat Ine verteld klopt als een bus, wanneer je totale ontspanning bereikt kun je erg emotioneel worden en dat had ik toen, je ervoor schamen hoeft niet want het betekend juist dat je op de goede weg zit. Wat ik heel goed vind in dit boek, is dat er speciaal op gewezen wordt om om de pijn te denken die alarmbellen doen rinkelen, en dat je bepaalde basisoefeningen in het boek eerst onder de knie moet hebben alvorens verder te gaan met de yoga oefeningen om blessures te voorkomen. Ikzelf vind van de ademhalingsoefeningen de Nadi Shodhana erg fijn. Wat wel lastig is (maar oefening baart kunst zeggen ze) is deze oefeningen zélf te doen. Ik heb voordat ik zwanger raakte Body&Mind(yoga met een krachttraining twist)gedaan, maar ik moest daar helaas al snel mee stoppen, als je zo’n les meedoet wordt alles je verteld door de instructrice en gaat het lekker makkelijk, maar dit nu zelf te zien staan in het boek en het zélf te moeten doen (uiteindelijk zonder elke 2 seconden in het boek te kijken) is toch wel een terrifying thing en behoorlijk lastig iets. De foto’s geven super duidelijk aan hoe je een oefening moet doen, en de tekst die erbij staat maakt alles compleet. Omdat ik een beetje weet hoe deze yoga oefeningen gaan kan ik zeggen dat dit boek echt perfect is voor iemand die dit écht nog nooit heeft gedaan, alles is duidelijk en easygoing. Het moeilijkste in dit boek is het leren zelf doen en onder de knie krijgen. Ine doet ook sámen met haar kinderen yoga wat, zo zegt ze zelf, ontzettend leuk is en je versterkt er de band met je kinderen mee.

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401474474
Pagina’s: 184
Prijs:€ 24,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.