image

Over de hele wereld ontregelen agressieve dieren het dagelijks leven. Jackson Oz, een jonge bioloog, beziet de escalatie met een steeds heviger angst. Wanneer hij bij een aanval in Afrika een groep leeuwen nauw ziet samenwerken, begrijpt hij dat de omvang van de ramp nog veel groter is dan gedacht. Met de hulp van ecologe Chloe Tousignant probeert Jackson de wereldleiders te waarschuwen voor het te laat is. De aanvallen worden steeds wreder en slimmer en als de oorzaak niet snel wordt achterhaald, zal de mens nergens meer veilig zijn.

Bioloog Jackson Oz onderzoekt het gedrag van dieren en ontdekt dat dit over de hele wereld aan het veranderen is. Alle dieren worden agressiever en vallen zelfs mensen aan. Deze worden op gruwelijke wijze vermoord. Oz heeft hier niet direct een verklaring voor, maar hij blijft deze gedragsverandering bij dieren onderzoeken. Hij wordt echter niet serieus genomen, mede door het feit dat hij geen wetenschappelijke titel heeft.
Als hij naar Afrika vertrekt om met een bevriende onderzoeker het afwijkende gedrag van leeuwen te onderzoeken, gaat het vreselijk mis. Hij overleeft het maar ternauwernood en hij ziet ook nog kans om ecologe Chloe Tousignant van een wisse dood te redden. Het bevestigt wel zijn theorie en noemt het MDC. (Mens Dier Complot)
Oz heeft in Afrika het hele avontuur gefilmd en is blij dat de film het overleefd heeft. Nu heeft hij tenminste bewijs. Bij thuiskomst treft hem een onaangename verrassing, zijn chimpansee Atilla lijkt ook aangestoken door dit MDC. Geen plek lijkt meer veilig…en nog steeds gelooft niemand hem.
Kan Oz de aanvallen stoppen voordat de mensheid uitgeroeid wordt?

Deze thriller van James Patterson is een bijzonder boek. Een geheel andere thriller als ik van deze auteur gewend ben.
Het onderwerp is angstaanjagend, maar gelukkig fictie. Je moet er niet aan denken dat zoiets werkelijk zou kunnen gebeuren. Patterson zet je wel aan het denken. Kunnen we op deze aarde nog lang vertoeven zonder ons druk te maken over vervuiling van het milieu, straling en andere gevolgen van deze moderne tijd?
De korte hoofdstukken lezen makkelijk en er zijn veel spannende momenten, maar deze komen steeds terug, zodat de lezer meteen weet wat er zal gebeuren. Er zit hierdoor absoluut geen vaart in het verhaal. Jammer.
Ook heel jammer en ongeloofwaardig is het feit dat er opeens een tijdsprong in het verhaal zit van vijf jaar. Wat is er in die tijd gebeurd? Heeft de tijd soms stilgestaan?
Al met al een leuk boek om te lezen, maar het haalt het bij lange na niet wat we van deze auteur gewend zijn. Gelukkig is het een standalone, want met zijn andere thrillers heeft Patterson zijn sporen allang verdiend. Lees bijvoorbeeld de Alex cross serie maar eens.

James Patterson (1947) is een van de meest gelezen hedendaagse thrillerauteur ter wereld. Van zijn boeken zijn meer dan 240 miljoen exemplaren verkocht. Hij schreef de zeer succesvolle thrillerreeksen: Alex Cross en The Women’s Murder Club. James Patterson woont en werkt in Florida.
De laatste jaren schrijft de Amerikaanse bestsellerauteur standalones, als “tussendoortje” van zijn vaste reeksen en in samenwerking met een coauteur. Zo schreef hij Hitte samen met de Iers/Amerikaanse Michael Ledwidge. Samen schreven ze ook Zoo, het boek bij de gelijknamige tv-serie (uitgezonden bij SBS).

Uitgeverij: Cargo
ISBN: 9789023498773
Aantal pagina’s: 384
Prijs: €19,99

 

[bol_product_links block_id=”bol_57b6a3a2af7ea_selected-products” products=”9200000057137869″ name=”Zoo” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

1 reactie op Zoo – James Patterson & Michael Ledwidge

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.