547fc7dadbc476.49099027

**Prachtig vervolg op Rode Letters**

Voor alle lezers die zijn opgegroeid met Buffy the Vampire Slayer, Charmed, Twilight en de Mortal Instruments-serie is er nu Zwarte veren, het tweede boek van Anne Bishop over Meg Corbyn en de Anderen.

Nu Meg gesetteld is in het Stadspark van de Anderen staat ze voor een nieuwe uitdaging: een eigen leven opbouwen met haar nieuwe buren. Voor zowel Meg als de Anderen is dat zoeken, want Meg is iets ánders – maar geen Ander. Dan wordt de fragiele rust verstoord als een illegale drug opduikt die zowel mensen als Anderen tot moorden aanzet. Opnieuw staan de verhoudingen tussen beide kampen op scherp. Als Meg begint te dromen over bloed en zwarte veren in de sneeuw, is het aan Simon Wolfgard om uit te zoeken of het om een herinnering of een profetie gaat…

Na de verwoestende storm die de Elementairen hebben veroorzaakt zijn veel gebouwen verwoest of beschadigd maar het ergste is dat er weer gevallen van woede tussen mensen een Anderen zijn geconstateerd. Meg voelt zich veilig bij de Anderen maar is ook bang. De visioenen krijgt ze niet alleen maar meer wanneer ze zich snijdt maar ook in dromen en dat maakt haar angstig want hoort dit zo nu ze in vrijheid leeft of is dit het begin van haar einde als vrije ziel? Tussen Meg en Simon word het ook lastiger omdat ze zulke goede vrienden zijn geworden en er verwachtingen maar ook gedragingen worden verwacht maar niet gekregen of juist niet verwacht en wel gekregen, hopelijk komen ze er samen uit. De jacht op Meg gaat onverminderd verder en daardoor lopen de gemoederen tussen mens en Terra Indigene ook steeds hoger op. Er duiken drugs soorten op die mens en Ander compleet gek maken of juist ontzettend passief, er moet uitgezocht worden waar deze drugs vandaan komen en wie dit veroorzaakt. Meg ontdekt ook steeds meer en beter hoe haar lichaam op bepaalde dingen reageert en kan daardoor nog meer en nog beter helpen om de Anderen te waarschuwen voor en bij gevaar.

De misverstanden tussen Meg en Simon zijn vertederend maar ook erg sneu. Wat verschil in wezen kan veroorzaken is best wel verdrietig om te lezen in sommige stukken, en dat allemaal omdat ze elkaar (nog)niet begrijpen. Ook deze cover spreekt meteen weer aan, een schitterende simpele maar o zo mooie opzet. Het doet je verlangen naar meer een balen dat er nog niet meer is om te lezen. Wat ook erg leuk is, is dat er steeds meer “tussendoor” karakters voorbij komen, deze hebben geen grote rol in het verhaal maar maken het wel een stuk leuker en speelser of juist heftiger.

Uitgeverij: De fontein
ISBN: 9789026137532
Pagina’s: 428
Prijs: € 14,99

 

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.