image

Iedereen denkt dat Emmy Dockery haar verstand is verloren. Ze heeft haar baan als FBI-onderzoeker opgegeven omdat ze ervan overtuigd is dat er een verband bestaat tussen honderden onopgeloste moorden. Zelfs haar ex-verloofde, agent Harrison Bookman, denkt niet dat Emmy gelijk heeft. Totdat ze iets ontdekt wat Harrison niet kan negeren. Elke dag worden er meer slachtoffers gemeld, en hun dood is telkens onverklaarbaar. Geen motief, geen moordwapens, geen verdachten. Kan er echt één persoon verantwoordelijk zijn voor al deze misdaden? Emmy en Harrison zoeken samen naar het bewijs om een nietsontziende seriemoordenaar te stoppen.

Emmy Dockery, FBI-analist, is ervan overtuigd dat haar zus Marta niet zomaar bij een brand om het leven gekomen is. Ze is er zeker van dat het moord was. Marta is acht maanden geleden gestorven en sinds die tijd onderzoekt Emmy alle branden die begonnen zijn in de slaapkamer, tot nu toe zo’n drieënvijftig. Niemand gelooft haar, ze is door haar -handtastelijke- baas Dickinson (de Dick) zelfs op non-actief gezet.
Dan zet ze haar laatste troef in. Harrison Bookman (Books), ex-verloofde en voormalig FBI-agent. Ze zoekt hem op in zijn boekhandel, maar Books staat in eerste instantie sceptisch tegenover de bevindingen van Emmy. Hij vindt het vergezocht en denkt dat Emmy een beetje paranoia is geworden wat de dood van haar zus betreft. Toch wordt er onderzoeksteam samengesteld van vier personen, waaronder Emmy en Books. Het onderzoek loopt vast…ontslag dreigt voor Emmy. Maar Emmy geeft niet op, ze is er van overtuigd dat een psychopaat de branden op zijn geweten heeft.

Mijn eerste kennismaking met James Patterson is zeer aangenaam. Onzichtbaar heeft een mooie cover, een blikvanger in de boekhandel en bibliotheek. Een dame in bikini siert de omslag. Wat de coverfoto nu precies met het verhaal te maken heeft, blijft voor mij even onduidelijk. Emmy vertelt haar verhaal in de ik-vorm, je leest en leeft mee met haar onderzoek en de frustratie dat ze door niemand geloofd wordt. Haar personage wekt sympathie op, vooral als ze eindelijk haar baas te slim af is. Dan is er ook nog overduidelijk de spanning tussen Books en haar. Houden ze nog van elkaar en komen ze nog bij elkaar? Ook voel je tussen de regels door haar verdriet om haar zus. Tussen de hoofdstukken van Emmy door komt Graham aan het woord. De vermeende psychopaat. Hij vertelt over zijn beweegredenen en daden en maakt er geluidsopnames van.

Patterson heeft een fijne schrijfstijl. Het verhaal heeft een goede spanningsopbouw en je leest als een trein door de honderdzestien korte hoofdstukken. Mede door de hoofdstukken van Graham loopt de spanning hoog op. Dan volgt de verrassende plot. Deze zag ik totaal niet aankomen. Onzichtbaar is een op zichzelf staand boek, geen serie. Best jammer, had graag meer over Emmy willen lezen als hoofdpersonage. Het is een heerlijke thriller, eentje om heerlijk in weg te duiken tijdens een regenachtige dag. Je wordt echt niet teleurgesteld. Ik ben om…Gelukkig is het oeuvre van Patterson behoorlijk groot, er is keuze genoeg. Ga zeker meer van hem lezen.

James Patterson (1947) is de succesvolste thrillerauteur ter wereld. Hij schreef de zeer populaire thrillerseries Alex Cross en The Women’s Murder Club. Hij woont en werkt in Florida. David Ellis (1967) is advocaat en de auteur van twaalf veelgeprezen thrillers, waaronder drie met James Patterson, het meest recent Onzichtbaar, een New York Times bestseller. Hij won in 2002 The Edgar Allan Poe Award voor zijn debuutroman The Voyeur.

Uitgeverij: Cargo
ISBN: 9789023490180
Aantal pagina’s: 400
Prijs: € 19,90

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.