Tiende Nederlandse editie van 16 t/m 19 april in Tapijnkazerne
Print
Van donderdag 16 april tot en met zondag 19 april vindt de tweede editie van de Affordable Art Fair Maastricht plaats in de Tapijnkazerne in Maastricht. Vanwege het succes van vorig jaar gaat de Affordable Art Fair ook dit jaar naar het zuiden van het land. Komende editie is tevens het tweede lustrum van de Nederlandse editie van de beurs voor betaalbare, originele hedendaagse kunst. Op de Affordable Art Fair worden kunstwerken tot een maximale prijs van € 6.000,- getoond en verkocht. Door het prijsplafond en de enorme verscheidenheid aan kunst is er voor ieders budget en smaak een kans om tegen zijn of haar droomwerk aan te lopen. Komend voorjaar exposeren 40 locale, nationale en internationale galeries hun werken, waaronder Galerie Dis, Huub Hannen Galerie Maastricht en Galerie Post + Garcia.
ATT00002
Beursdirecteur Sebastiaan van Kuijk is erg blij met Maastricht als beurslocatie: “Maastricht is een erg belangrijke stad voor de Affordable Art Fair. Maastricht staat bekend als een kunstminnende stad die een cultureel breed geïnteresseerd publiek trekt. Daarnaast vormt de ligging een ideale plek om naast het Nederlandse publiek ook inwoners van grenssteden in Duitsland en België te enthousiasmeren voor de Affordable Art Fair.”

ART Walk
In samenwerking met VVV Maastricht worden de bezoekers van de Affordable Art Fair en van de binnenstad van Maastricht verrast met een bijzondere ART Walk. Deze wandelroute, die begint of eindigt bij Gebouw M op de Tapijnkazerne, sluit naadloos aan bij het creatieve karakter van de beurs. Winkeliers en ondernemers langs de route worden uitgedaagd etalages creatief en inspirerend aan te kleden.

LAB Project Space / Young Talent Expo
Het LAB Project Space is een educatieve en creatieve ruimte op de beurs waar bezoekers (meer) kunnen leren en kennis kunnen delen over kunst, maar ook hun eigen creatieve talent kunnen ontdekken. Dagelijks is er een mix van gratis lezingen, interviews, documentaires over kunst en workshops. De Young Talent Expo biedt jong aanstormend talent dat recent is afgestudeerd een plek waar zij hun werk aan het grote publiek kunnen tonen en verkopen. Voor het LAB Project Space en de Young Talent Expo is de Affordable Art Fair een samenwerking aangegaan met The Artist and The Others, dat zich ten doel stelt het belang en het voordeel van kunst voor de samenleving over te brengen.

Kids Space
Voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar is er in samenwerking met Kumulus een Kids Space ingericht. Hier kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten en hun creatieve talenten ontdekken, terwijl de ouders rustig over de beurs lopen en genieten van alle kunst. Dagelijks worden verschillende uitdagende, afwisselende en thematische activiteiten georganiseerd.

Over de Affordable Art Fair
Vijftien jaar geleden bracht de Schot Will Ramsay een nieuw concept op de markt om originele hedendaagse kunst voor iedereen bereikbaar te maken. De Affordable Art Fair-formule sloeg in als een bom en is inmiddels een fenomeen in de ‘capitals of the world’. De Affordable Art Fair wordt in maar liefst 15 steden, verspreid over vier continenten, georganiseerd. In Nederland vindt de beurs sinds oktober 2006 jaarlijks plaats in Amsterdam. In april 2014 vond de eerste editie in Maastricht plaats. Op de beurs zijn werken te vinden met een maximale prijs van € 6.000,-. De beurs heeft een ontspannen en toegankelijk karakter en bezoekers raken wereldwijd geïnspireerd door de kunstenaars van deze tijd. De Affordable Art Fair verlaagt de drempel van het kunst kopen voor een nieuwe generatie verzamelaars. Op iedere beurs is een inpakservice en koeriersdienst aanwezig zodat de aangeschafte kunst direct mee naar huis kan.

www.affordableartfair.nl/maastricht
www.twitter.com/AAFNETHERLANDS
www.facebook.com/AAFNETHERLANDS

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.