Openluchtfestival heeft ook een kleine Mozart op het podium
KlassiekoptAmstelveld_logo
Op 20 september schittert jong en oud klassiek toptalent op het gratis openluchtfestival Klassiek op het Amstelveld. De legendarische Edwin Rutten (Ome Willem) kondigt, samen met initiatiefneemster Tatiana Chevtchouk, de musici aan. Met een bijzondere line-up, variërend van het Concertgebouw Kamerorkest tot jeugdig toptalent zoals de 13-jarige violiste Noa Wildschut, belooft deze tweede editie van het festival een groot spektakel te worden.

Edwin Rutten, credits Robert Elsing
Edwin Rutten ©Robert Elsing

Amsterdams Opera Koor, Vesko Eschkenazy, Dominic Seldis en vele anderen
Klassiek op het Amstelveld start tussen 11.00 tot 14.00 uur met het open podium waar 55 kinderen vanaf 6 jaar klassieke muziek spelen. Er zijn onder andere een harptrio, een klarinetkwartet, een vioolquintet, een strijkorkest, een pianist en drie zangeressen. Om 14.00 uur begint het middagprogramma met de Fancy Fiddlers, een strijkorkest van jong talent, o.l.v. de befaamde pedagoog Coosje Wijzenbeek. Daarna treedt het Nationaal Jeugdkoor op. Om 17.00 uur spelen de ‘eregasten’ van het Concertgebouw Kamerorkest, met als solisten de beroemde Vesko Eschkenazy (violist en concertmeester), Dominic Seldis (contrabassist en aanvoerder van de contrabassen) en Noa Wildschut (violiste en winnaar van o.a. de Concertgebouw Young Talent Award 2013).

KIDDO'S 2
Om 20.00 uur start het optreden van het Amsterdams Opera Koor en het Noordhollands Jeugdorkest met als solist de talentvolle pianist Ramon van Engelenhoven, die samen het tweede pianoconcert van Rachmaninov zullen uitvoeren. Als afsluiter het Slavenkoor van Nabucco, door het Amsterdams Opera Koor en het Noordhollands Jeugdorkest, samen met het publiek!

2014 Klara Sophie Khomskii front
Klara, het Mozart-meisje
De 5-jarige Klara komt speciaal voor Klassiek op het Amstelveld samen met haar moeder uit Oostenrijk om onder andere Allegretto van Haydn te spelen. De Weense Klara is een wonderkind, net zoals Mozart destijds. Zij trad al op tijdens het afsluitingsconcert van de internationale masterclasses in Lilienfeld en ze won in juli 2014 de tweede prijs in het Weense concours.

2013 8479
Pianolerares met een missie
Klassiek op het Amstelveld is een initiatief van de bevlogen pianopedagoge en -docente Tatiana Chevtchouk. Het is haar doel om jonge mensen in contact te brengen met de cultuur en historie van klassieke muziek. Daarom organiseert ze regelmatig evenementen die hieraan bijdragen en richtte zij in 2012 de stichting Musica Omnia Vincit op. De stichting is geheel afhankelijk van subsidies, donateurs en sponsoren. Voor Klassiek op het Amstelveld is nu ook crowdfunding ingezet. Mensen die de combinatie van klassieke muziek en kinderen een warm hart toedragen, kunnen een financiële bijdrage leveren via voordekunst.nl.

Klassiek op het Amstelveld
Zaterdag 20 september 2014
Open podium: 11.00 – 14.00 uur
Hoofdprogramma: 14.00 – 21.00 uur
Toegang: gratis & voor iedereen

http://klassiekophetamstelveld.nl
http://www.facebook.com/klassiekophetamstelveld

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.