Object 1
Op donderdag 5 februari opent OBJECT Rotterdam haar scheepsdeuren. Gedurende vier dagen staat het beroemde cruiseschip SS Rotterdam in het teken van design; van mode en interieur tot beeldende kunst en architectuur. Meer dan 50 nationale en internationale deelnemers tonen hun bijzondere objecten uit verschillende kunstdisciplines. De uitzonderlijke locatie geeft een extra dimensie aan de geëxposeerde werken en de sfeer op de beurs.

Ontdekkingstocht
Bezoekers van OBJECT Rotterdam gaan deze editie op ontdekkingstocht door verschillende ruimtes van het schip. In de historische La Fontaine zaal presenteren zich 20 deelnemers die werken met bijzondere materialen. Monumentale objecten van keramiek en marmer worden afgewisseld met ontwerpen van hout en textiel. De Glass Enclosed Promenade is een groot overdekt buitendek met prachtig uitzicht waar nog eens 35 deelnemers hun designs tentoonstellen. Hier vind je unieke mode- en woonaccessoires maar ook productontwerpen en industriële producten in kleine oplage. Vanuit deze promenade kan de bezoeker een kijkje nemen op de indrukwekkende boeg van het schip.

Object 2
Bořek Šípek         Femke Woltering

Kunstwerk Klaas Kloosterboer
Op het Main Deck van het schip zijn verschillende hotelkamers door deelnemers ingericht en te bezoeken. Beeldend kunstenaar Fransje Killaars maakt een ruimtevullende installatie van textiel en ontwerper Jacob de Baan een installatie met licht. Tijdens OBJECT richt modekenner Margreeth Olsthoorn in een van de kamers een pop-up store in. De hotelkamers voeren naar het oude Trossendek dat eenmalig wordt opengesteld voor publiek. In deze grote en ruwe ruimte creëert beeldend kunstenaar Klaas Kloosterboer – een Nederlandse schilder die grote sculpturale werken maakt – speciaal voor deze plek een kunstwerk met de geheimzinnige titel ‘De Verstekeling’. Voor wie nieuwsgierig is: zoeken maar!

Object 3
Klaas Kloosterboer                        Melchior van Dansik

Design talks
Gedurende de beursdagen vinden in de grote Odyssee zaal op het B-Deck inspirerende design talks plaats in samenwerking met verschillende designplatforms waaronder BNO/Romeo Delta. Op zaterdag 7 februari vertellen onder anderen beeldend kunstenaar Joep van Lieshout, ontwerper Richard Hutten en architect Bořek Šípek over hun ‘objects of desire’. Op zondag 8 februari worden verschillende lezingen over de geschiedenis van het SS Rotterdam en de bijzondere inrichting gegeven. Een groot aantal bekende Nederlandse architecten en kunstenaars hebben aan de vormgeving van het schip een bijdrage geleverd.

Object 4
Christophe Hefti                 Maria Hees

Gratis Land Rover shuttle
Publiek kan gebruikmaken van een gratis shuttle service die bezoekers van metrostation Wilhelminaplein (Nieuwe Luxor) naar het SS Rotterdam vervoert; stap in een luxe Range Rover Evoque en laat je naar het schip rijden. De verschillende stijlvolle bars en restaurants aan boord maken een bezoek aan OBJECT tot een echte belevenis. Zelfs logeren in een van de kajuiten behoort tot de mogelijkheden. Het hotel hanteert voor bezoekers van OBJECT speciale tarieven en elke avond is er om 19.00 uur cocktail hour in de Captain’s Lounge.

Deelnemers
De (voorlopige) selectie deelnemers van OBJECT Rotterdam 2015 bestaat uit:
Aleksandra Gaca, Arnout Visser, Bořek Šípek, Dimitri Kruithof, Esther Stasse, Femke Woltering, Floris Hovers, Floris Wubben, Fransje Killaars, Gallery Adoráble, Giedre Lisauskaite&Mio Fujimaki, Harriet Bakker, Heetman|Patijn, ImmersRosa, Isabel Quiroga, Jacob de Baan, Jan Koen Lomans, Juliette Warmenhoven, Kim Wawer, Kranen/Gille, Heleen Lamoree, Lily Lanfermeijer, Linda Nieuwstad, Lizan Freijsen, Maaike Knibbe, Maniera, Margreeth Olsthoorn, Maria Hees, Martina Lasinger, Milo Dool, New Window, Nienke Janssen, NL=US, Noman, Pepavana, Peli Design, Philip Lüschen, Pleunie Buyink, Rachel Sellem, Rietveld Academie, Roeland Otten, Rogier Arents, Stephan Siepermann, Studio Drip, Studio Friso, Studio Goof, Studio Gutedort, Studio Theun, Teresa Palmieri, Thier&Van Daalen, Tjeerd Veenhoven, Renate Vos, Zuiderzeemuseum, ZWARD.

OBJECT ROTTERDAM
SS Rotterdam
3de Katendrechtsehoofd 25, Rotterdam
5 tot en met 8 februari 2015, dagelijks van 11:00 tot 19:00 uur
Entree 7,50 euro, kinderen t/m 11 jaar gratis

www.objectrotterdam.nl
www.ssrotterdam.nl
www.designyourevoque.nl

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.