Perfectwind 1

Windsurfen: niet direct het eerste waar je met dit weer aan denkt, maar windsurfen op ijs… dat past weer wel bij dit seizoen. Watersportwinkel Perfect Wind verkoopt de ice surfboards ‘Burning Ice’. Wie kan windsurfen, kan ook ice surfboarden! Laat het maar vriezen…

Plug & Play
De techniek van ice surfboarden is vrijwel gelijk aan windsurfen op water, alleen bij ice surfboarden worden ijzers als vin gebruikt. Er worden twee ijzers meegeleverd met een verschillende hoogte, zodat je het juiste ijzer kunt gebruiken afhankelijk van de hoeveelheid sneeuw die er op het ijs ligt. Op het board kan de eigen mastvoet en het eigen zeil geplaatst worden, en dan is het een kwestie van ‘plug & play’! Het grote voordeel van de ice surfboards Burning Ice, exclusief verkrijgbaar bij webwinkel Perfectwind.nl, is dat eenzelfde ervaring vereist is als bij windsurfen. En omdat je met één ijzer surft is slecht ijs geen probleem. Dit board schuift namelijk over het ijs heen, in tegenstelling tot de driehoek zelfbouw ijsboards die vaak gebruikt worden.

Iedereen kan ice surfboarden, van jong tot oud. Met ice surfboarden worden zeer hoge snelheden behaald, waardoor het aan te raden is voor de veiligheid een helm te dragen. Perfect Wind heeft momenteel drie verschillende flitsende boards van Burning Ice in de collectie, in de kleuren rood, zwart en blauw. De prijs van de boards is €599,-. Wil je het liever eerst een keer proberen voordat je er zelf eentje koopt? Dat is geen probleem, want Perfect Wind biedt ook de mogelijkheid de boards te huren.

Ben je benieuwd hoe het precies in z’n werk gaat? Bekijk dan het filmpje op de website.

Perfectwind 2
Windsurfen op het land

Als de winter ons in de steek laat en het water maar niet bevriest, heeft Perfect Wind nog een andere leuke optie. Het is namelijk ook mogelijk om te windsurfen op het land op een board met wielen! Dit gaat door middel van een TurfDog land windsurfboard dat is ontworpen om op het land hetzelfde te presteren als een windsurfboard op het water. Het gecontroleerd kunnen sturen wordt niet alleen bereikt door de druk die de bestuurder met zijn hakken en tenen geeft, maar ook door de positie van het zeil, de druk van de mastvoet en het evenredig verdelen van de bestuurder zijn/haar gewicht. Er zijn drie verschillende boards te koop voor €499,-.

Over Perfectwind.nl
Perfect Wind is ontstaan vanuit de hobby van Ronald Verriet, een ondernemer die al zeilt sinds zijn geboorte en al meer dan 10 jaar ervaring in windsurfen heeft. In zijn webshop verkoopt hij onder meer de merken GoPro, prolimit, crazyfly, KAsails, seaspecs, imhoff, Gill, plastimo, silvo, harken, optiparts, wichard, Locosys, optimum time, Marlow, aquapac en XM. Aankopen boven de €75,- worden kosteloos verzonden in Nederland, België en Duitsland.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.