In een nieuw theater in Amsterdam via crowdfunding op Doorgaan.nl
One logo
Aan het script en de muziek is jaren gewerkt. Ook het idee van een volledig nieuw theater en de nog nooit vertoonde musicalbeleving krijgen vastere vormen. ONE de musical is een oorspronkelijke Nederlandse musical en betrekt het publiek nu al via een unieke crowdfund-actie op Doorgaan.nl. De productie krijgt gestalte in een volledig nieuw musicaltheater in Amsterdam. Dit theater is speciaal ontworpen om een theaterbeleving te creëren, zoals die nergens anders ter wereld bestaat.

Musicaltechniek van de toekomst
Anders dan bij een conventionele theaterproductie, waar je vanuit de zaal naar het toneel kijkt, plaatst ONE de Musical het publiek middenin een nieuwe, fascinerende wereld. Of beter gezegd, met behulp van nieuwe technieken zoals videomapping waan je je in het oude Egypte. Aan de hand van het liefdesverhaal van de arbeider Amon en prinses Mira herbeleeft het publiek de bouw van de grote piramide van Cheops. Tot slot onthult ONE de Musical ‘The Final Secret’ en beantwoordt hiermee de meestgestelde levensvragen.

Nederlandse productie, wereldwijde ambitie
De musical start naar verwachting in 2017 en heeft de ambitie vervolgens de wereld te veroveren. Doel is om het publiek wereldwijd de universele thema’s liefde, samenwerking en het grootste geheim te laten beleven. De wereldtour die de productie maakt, eindigt in Egypte op het plateau van Gizeh, met het adembenemende uitzicht op de Grote Piramide van Cheops.

Nieuw musicaltheater in Amsterdam
In het duurzame theater met recyclebare constructie zal ONE de Musical de eerste jaren exclusief te zien zijn. Daarna is het theater voor andere musicalproducties inzetbaar. In de theaterzaal van 3.500 m2 zal de wereld van het oude Egypte op unieke wijze tot leven komen!One gebouw

Crowdfunding
De eerste 20.000 euro die ONE wil ophalen op Doorgaan.nl vormt de fundering voor de volgende investeringsronde van de musicalproductie. Voor €2500 krijg je voor 2 personen wereldwijd toegang tot de voorstelling, maar je kunt al vanaf €10 investeren. Dit najaar krijgen investeerders en crowdfunders de mogelijkheid mede-eigenaar te worden van de Nederlandse productie! De begroting voor de totale productie is geraamd op 9 miljoen euro; exclusief het theater.

 

Musicalster Nurlaila Karim en Roel Pieters (initiatiefnemer en schrijver van ONE de Musical)
Musicalster Nurlaila Karim en Roel Pieters
(initiatiefnemer en schrijver van ONE de Musical)

Unieke samenwerking
Het hele team is zo overtuigd van de kwaliteit van de musical dat zij al hun beschikbare tijd investeren in de productie. De afgelopen 15 jaar hebben organisaties en ruim honderd mensen belangeloos een belangrijke bijdrage geleverd: Het Rijksmuseum van Oudheden stelt 1000 kaarten voor een exclusief bezoek aan het vernieuwde museum beschikbaar; Egyptoloog Huub Pragt adviseerde over de historische feiten en musicalsterren Ben Cramer en Nurlaila Karim werken mee aan de totstandkoming van ONE. De muziek is gecomponeerd door Edwin Schimscheimer en heer en meester van ‘Pop meets Classic’ Guido Dieteren (o.a. bekend van Symphonica in Rosso) neemt de verdere orchestratie en opnames voor zijn rekening met zijn World’s nr1 Pop Orchestra.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.