Logo ebookers.nl

Het online reisbureau ebookers.nl zet de tien meest inspirerende Nederlandse reisblogs op een rij. Op deze blogs staan de hipste hotspots, leukste boutiques en nieuwste restaurants zodat jij op en top voorbereid op reis gaat.

Eefje Mol, Marketing Manager Benelux bij ebookers.nl: “Wij hebben onze favoriete Nederlandse reisblogs in willekeurige volgorde onder elkaar gezet. De blogs geven nuttige informatie en handige tips over allerlei werelddelen zoals Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, Afrika en Azië. Leuk om te bezoeken voor reisinspiratie of om tips te vinden als je al een reis hebt geboekt.”

Reisblogs

#1 Your Little Black Book
Amsterdam is hot! De afgelopen drie maanden (april tot en met juni) zijn er ten opzichte van vorig jaar maar liefst 9,8% meer hotelovernachtingen geboekt*. Op Yourlittleblackbook.me vind je dé hotspots en restaurants van onze eigen hoofdstad. Maar er wordt ook buiten de Nederlandse grens gekeken, bijvoorbeeld in New York, Reykjavik of Rio de Janeiro.

#2 Queen of Jetlags
Vorig jaar is Noor de Groot haar blog Queenofjetlags.com gestart. Onderscheidend door de mooie fotografie en de combinatie van fashion en travel. Hier zijn allerlei travel do’s and don’ts te vinden gericht op Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-Amerika en Latijns-Amerika. Recent bezocht Queen of Jetlags het populaire Los Angeles. De eerste helft van dit jaar zijn er maar liefst 51% meer vliegtickets naar deze wereldstad geboekt dan in dezelfde periode in 2012*.

#3 Petite Passport
Speciaal voor design lovers. Een blog vol hotspots van journaliste Pauline Egge. Kaapstad, Kopenhagen, Hong Kong, Berlijn, het is moeilijk om een stad te vinden waar Pauline niet geweest is. Op Petitepassport.com vind je de nieuwste hotels en restaurants. De nadruk ligt vooral op een bijzonder interieur. Eefje Mol: “Zodra ik een vakantiebestemming heb uitgekozen, kijk ik altijd even op Petite Passport. Dan ben ik meteen op de hoogte van de nieuwste restaurants en hotspots. Leuk om alvast bij weg te dromen en als ik heel graag naar een bepaald restaurant wil, maak ik vaak ook voor vertrek een reservering.”

#4 Travelvalley
Op Travelvalley.nl delen verschillende bloggers hun reiservaringen. Het mooi vormgegeven blog bestaat al sinds 2009. De afgelopen jaren heeft Travelvalley een schat aan reisinspiratie verzameld. De laatst bezochte bestemming van Travelvalley is Frankrijk, al jaren een favoriete vakantiebestemming van vele Nederlanders. Het tweede kwartaal in 2014 is het aantal geboekte hotelovernachtingen in Parijs met maar liefst 11% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar*.

#5 Droomplekken
Via Droomplekken.nl wil reisjournalist Corno van den Berg reizigers helpen om een ‘droomlijst’ te vormen of aan te vullen. Onder de tab ‘Droomplekken’ is een lange lijst van landen met bijbehorende posts te vinden. Per bestemming zijn veel foto’s, tips en hoogtepunten op een overzichtelijke manier weergegeven. Het is haast onmogelijk om géén reiskriebels te krijgen van Droomplekken.nl.

#6 Fish and Feathers
Fotograaf Maarten Vis en journalist Hilde Veeren reizen samen de wereld over. Bekijk Fishandfeathers.nl om ideeën op te doen voor onder andere India en IJsland. Recent brachten Maarten en Hilde een bezoek aan Italië. Op basis van hotelovernachtingen is Rome daar de meest geboekte bestemming*. Maar juist de kleine, minder toeristische dorpjes – zoals Otranto of Polignano a Mare, allebei gelegen in het uiterste puntje van de hiel van Italië – zijn de moeite van een bezoek meer dan waard. Maarten en Hilde hebben alvast allerlei handige tips verzameld.

#7 Nomad & Villager
Nomad & Villager zijn naar eigen zeggen ’twee heus wel coole chicks op leeftijd’. Op Nomadandvillager.com staan reisreportages, reisverhalen en tips. Het accent ligt op persoonlijke verhalen van mensen uit allerlei landen. Ook is er aandacht voor heftige verhalen uit bijvoorbeeld Irak of Syrië.

#8 Reisjunk
Een blog waarop verschillende Nederlandse reisbloggers hun ervaringen delen. Altijd op zoek naar de mooiste en interessantste plekken op aarde. Eefje Mol: “Op Reisjunk.nl staan naast allerlei reisbestemmingen ook veel praktische reistips. Denk bijvoorbeeld aan inpaktips of advies om een jetlag te voorkomen. Handig ter voorbereiding.”

#9 The Digitalistas
Van oorsprong een lifestyle en fashion blog maar ook zeer actief op het gebied van reizen. Op Thedigitalistas.com deelt journaliste Karine Bloem onder andere haar reisverhalen. Eefje Mol: “The Digitalistas staat vol met aansprekende reisverhalen, in combinatie met betaalbare tips voor winkels, restaurants, hotels en uitgaansmogelijkheden. Handig als je van je vakantie wil genieten, maar niet meteen een jaarsalaris uit wil geven.”

#10 Reiskrantreporter
Reiskrantreporter.nl is eerder een reiscommunity dan een blog, waar verschillende reizigers hun reiservaringen delen. De website staat vol interessante reisverhalen met allerlei tips. Vandaar dat Reiskrantreporter volgens ons niet in de lijst mag ontbreken.

* Op basis van boekingsgegevens van ebookers.nl

Over ebookers.nl
ebookers.nl, één van Europa’s grootste online reisorganisaties, wil de klant van dienst zijn door kwaliteit te bieden voor de laagst mogelijke prijs. Transparantie en openheid over de prijzen spelen een belangrijke rol bij ebookers.nl. Via de website bedient het bedrijf de Nederlandse markt op het gebied van vliegtickets, hotels en autohuur. ebookers.nl is een merk van het internationale bedrijf Orbitz Worldwide, dat al meer dan twintig jaar bestaat en goede relaties onderhoudt met diverse aanbieders van reisproducten. Hierdoor kan ebookers de keuze bieden uit meer dan 250 luchtvaartmaatschappijen, 110.000 hotels wereldwijd en vrijwel alle gerenommeerde autoverhuurbedrijven.

ebookers.nl / twitter.com/ebookers_nl / facebook.com/ebookers.nl

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.