Poesje voorkant Borre

De scholen zijn weer begonnen. En net als andere jaren krijgen eerste- en tweedegroepers binnenkort weer een grappig en leerzaam Borre-boekje cadeau – het 100ste in een reeks waarvan het einde nog lang niet in zicht is.

boterhammen_mdv_01  boterhammen_mdv_01  boterhammen_mdv_01

Indrukwekkende cijfers
Onder de titel ‘Borre redt een poesje’ beleeft de parmantige kleine Borre opnieuw een spannend avontuur. Zijn honderdste alweer. In tien jaar tijd heeft zijn dikwijls onvoorspelbare dadendrang zo’n vier miljoen boekjes opgeleverd. Talloze kinderen, van eerste- tot achtstegroepers, leven met hem mee. Sterker nog, ze groeien samen met hem op. Alleen al ter gelegenheid van de gratis kennismakingsactie bij het begin van het nieuwe schooljaar gaan er 350.000 exemplaren voor de allerjongsten naar zo’n 6.000 basisscholen. En dat is pas het begin. Leesniveau, omvang en onderwerp van de avonturen van Borre zijn op wisselende leeftijden en belangstelling afgestemd.

borre 3

Borre Leesclub en Clubblad
De Borre Leesclub richt zich op gezinnen met kinderen in het basisonderwijs. Bepalend voor het instapniveau is de groep waarin het kind zit. Ouders, verzorgers, opa’s, oma’s etc. bepalen zelf hoe lang zij een lidmaatschap willen voortzetten. De kosten bedragen € 10,50 per maand, voor twee papieren boeken plus hun digitale versies. Nu de verschijning van het 100ste Borre-boek een feit is, komt de Borre Leesclub met een aantrekkelijke uitbreiding: het Borre Clubblad, een maandelijks mini magazine met onder andere ook educatieve spelletjes. Met ingang van het nieuwe schooljaar krijgen alle clubleden van 4 tot 8 jaar dit blad zonder dat er extra kosten voor in rekening worden gebracht. Voor de groepen 1, 2, 3 en 4 van de basisschool betekent het Borre Clubblad een extra ondersteuning van het leesonderwijs.

Schrijver Jeroen Aalbers en illustrator Stefan Tijs
Schrijver Jeroen Aalbers en illustrator Stefan Tijs

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.