De_top_5_Food_Festivals

Nu de temperatuur stijgt, komt ook het festivalseizoen weer op gang. Een culinaire variatie op de vele muziekfestivals zijn de food festivals. In onze eigen hoofdstad, maar ook in Hong Kong, New York, Bristol, Manchester en Londen staan de maanden mei en juni in het teken van deze smaakvolle festivals. Online reisbureau ebookers.nl zet de top 5 food festivals op een rij.

#1 Cheung Chau Broodjesfestival – Hong Kong – 3 t/m 7 mei
Hong Kong is een geliefde bestemming: vorig jaar steeg het aantal geboekte vluchten met ruim een kwart*. Op het kleine eiland Cheung Chau, ten zuiden van Hong Kong, zijn de inwoners momenteel druk in de weer met het bakken van de traditionele broodjes en het opbouwen van de broodtorens. Deelnemers beklimmen deze torens van brood aan het eind van het festival en proberen dan zoveel mogelijk broodjes te verzamelen. Het festival begon als bescherming tegen piraten, maar is nu vooral een uitbeelding van de traditionele Chinese cultuur. Bezoekers van dit festival eten deze dagen enkel vegetarisch, zelfs de lokale McDonalds verkoopt deze dagen geen vlees.

#2 Food Film Festival – Amsterdam – 9,10 & 11 mei
Een weekendje weg in onze hoofdstad is populair: het aantal hotelboekingen in Amsterdam steeg het eerste kwartaal van dit jaar met ruim vijftien procent*. Het weekend van 9, 10 en 11 mei staat onze hoofdstad in het teken van food en film. Dit driedaagse festival viert de mooie kanten van eten met workshops van masterchefs, culinaire shows en gerechten van sterrenkoks. Daarnaast belicht het festival ook de schaduwzijde van eten; deelnemers tonen films over de voedselproblematiek en de waarde van eten in de maatschappij.

#3 Ninth Avenue Food Festival – New York – 17 & 18 mei
De lente en zomer zijn populaire seizoenen in New York: vorig jaar steeg het aantal geboekte vluchten in mei met bijna tachtig procent*. De maand mei staat ook dit jaar in New York in het teken van het International Food Festival; een combinatie van internationale gerechten, kunst en soul. Ook voor jonge kinderen zeer geschikt dankzij de diverse spellen en het kindvriendelijke entertainment. Dit festival is – op Times Square na – de meest geliefde toeristische bestemming van de Verenigde Staten. Ruim 200.000 (inter)nationale toeristen bezoeken dit tweedaagse festival.

#4 Grillstock – Bristol & Manchester – 7 & 8 en 28 & 29 juni
Grillstock is een unieke combinatie van barbecue en muziek. Op 7 en 8 juni opent het Lloyds Amphitheater in Bristol zijn deuren voor dit tweedaagse festival. Doe mee met de barbecuewedstrijd, of luister naar de rock-, blues- en countrymuziek van de vele bands en dj’s. Hoofdact op het festival in Bristol zijn de Fun Lovin’ Criminals. Een kleine drie weken later vindt Grillstock plaats op het Albert Square in Manchester.

#5 Taste of London – Londen – 18 t/m 22 juni
Naast dat Londen razend populair is tijdens Kerst en Nieuwjaar, is de Engelse hoofdstad ook zeer geschikt voor een bezoekje in de lente en zomer. Tijdens deze maanden geen grijze wolken en regen, maar volle parken en veel zon. Tijdens Taste of Londen staat Regent’s Park in het teken van eten, drinken en entertainment. Proef hier de lekkerste gerechten, doe mee met een masterclass of volg een interactieve kookworkshop.

* o.b.v. vlucht- en hotelgegevens ebookers.nl

Over ebookers.nl
ebookers.nl, één van Europa’s grootste online reisorganisaties, wil de klant van dienst zijn door kwaliteit te bieden voor de laagst mogelijke prijs. Transparantie en openheid over de prijzen spelen een belangrijke rol bij ebookers.nl. Via de website bedient het bedrijf de Nederlandse markt op het gebied van vliegtickets, hotels en autohuur. ebookers.nl is een merk van het internationale bedrijf Orbitz Worldwide dat al meer dan twintig jaar bestaat en goede relaties onderhoudt met diverse aanbieders van reisproducten. Hierdoor kan ebookers de keuze bieden uit meer dan 250 luchtvaartmaatschappijen, 110.000 hotels wereldwijd en vrijwel alle gerenommeerde autoverhuurbedrijven.

ebookers.nl/ twitter.com/ebookers_nl / facebook.com/ebookers.nl

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.