Logo%20wereldverbeteraarvanhetjaar[5]

Finalisten Tim en Ivi Huijsmans (Red de Aarde), Anouk Hopman (Prentenboek over AIDS) en Racheal van Damme (Opvang in Ethiopië) strijden tijdens de finalebijeenkomst op 23 mei om de titel Wereldverbeteraar van het Jaar. Tot de finale moeten ze zoveel mogelijk stemmen werven via www.wereldverbeteraarvanhetjaar.nl. VNG International is samen met minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking op zoek naar scholieren die met hun plan helpen om de Millenniumdoelen te behalen. De winnaar wint een reis naar Cambodja en krijgt een 1 op 1 gesprek met de minister.

Wie zijn de finalisten?
Broer en zus Tim (15) en Ivi (13) Huijsmans uit Meerssen zijn echte wereldverbeteraars. Met hun organisatie Red de Aarde strijden ze onder andere voor bewustwording van de gevolgen van milieuvervuiling, boskap en plasticvervuiling, de inzameling van lege cartridges en mobiele telefoons en het behoud van de bijen. Anouk Hopman (17) uit Egmond-Binnen is bezig met de ontwikkeling van een prentenboek over AIDS waarmee kinderen tussen de zes en tien jaar worden voorgelicht. Met de prijs kan ze haar plan werkelijk tot uitvoering brengen. Racheal van Damme (16) uit Etten-Leur komt oorspronkelijk uit Ethiopië. Samen met haar klas zet zij zich in voor vrouwenopgang in Ethiopië. De leerlingen worden uitgedaagd om zelf actief mee te werken aan het ontwikkelingsproject. Dit doen ze in Nederland én in Addis Abeba.
Stem jouw favoriet naar de overwinning op 23 mei
Tot en met vrijdag 23 mei kan er online gestemd worden op de drie finalisten. Tijdens de finale op 23 mei in de Jaarbeurs in Utrecht presenteren de finalisten hun plannen en geeft rapper Yes-R een spetterend optreden. De winnaar wordt bepaald aan de hand van het aantal stemmen en het oordeel van een vakjury. De jury bestaat uit Lynn Zebeda (Dr. Monk, Worldconnector), Eefje van Gorkum (actrice Spangas) en Anne Poorta (Buitenlandse Zaken). De finale wordt gepresenteerd door schrijver en cabaretier Johan Fretz. De eerste prijs voor de Wereldverbeteraar van het Jaar is een reis van twee weken naar Cambodja. Daarnaast maken wedstrijddeelnemers kans op financiering van de door hun bedachte acties.

Wil je bij de finale bijeenkomst zijn om jouw favoriete Wereldverbeteraar te supporten? Meld je dan hier aan.

Wedstrijd brengt Millenniumdoelen dichterbij
In 2000 stelden de Verenigde Naties de Millenniumdoelen op. De afspraak is om deze doelen in 2015 te behalen. Voor een aantal zijn we al goed op weg, maar voor een groot deel is er nog volop werk aan de winkel. Nu 2015 nadert is het tijd voor een eindsprint. De wedstrijd geeft zichtbaarheid aan alle activiteiten die jongeren ondernemen op lokaal niveau om de doelen dichterbij te brengen.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.