Groep_5_lidmaatschap_WEB
Borre Leesclub introduceert een geheime reportersclub voor kinderen vanaf groep 5

Nu het nieuwe schooljaar weer is begonnen komt de Borre Leesclub met een interactieve uitbreiding. Kinderen vanaf groep 5 en hoger krijgen het verzoek zich actief aan te sluiten bij Borres geheime reportersclub. Online, in de besloten community van Borre-reporters, stuiten zij op problemen die dringend om een oplossing vragen. Als heuse reporters gaan zij op onderzoek uit, doen ze proefjes en becommentariëren ze elkaars prestaties.

Maandelijks magazine WalkieTalkie
Wie zich aansluit bij de Borre-reporters krijgt naast de 2 maandelijkse boeken ook een maandelijks magazine, WalkieTalkie. Plus een notitieboek. De boodschap is duidelijk: aan de slag! WalkieTalkie geeft tekst en uitleg bij de online reporteropdrachten en prikkelt de belangstelling voor allerlei onderwerpen, van geschiedenis tot natuurkunde.

Kinderen willen weten hoe de wereld in elkaar zit
De Kinderboekenweek 2015, van 7 t/m 18 oktober, hanteert als motto Raar maar waar. Natuurkunde, wetenschap en techniek staan centraal. Omdat kinderen willen weten hoe de wereld in elkaar zit. De interactieve Borre reportersclub zit op precies hetzelfde spoor. Het nieuwe concept gaat over dingen onderzoeken, uitvinden en vastleggen.

Over Borre en de Borre Leesclub
Borre, het grappige ventje in het rood-wit gestreepte shirt, is het altijd avontuurlijke middelpunt van de Borre Leesclub. In zijn inmiddels 10-jarig bestaan is hij uitgegroeid tot een nieuw Nederlands icoon. Schoolgaande kinderen kennen hem via boekenacties op basisscholen. En dat werkt. Het aantal Borre-boeken in de Nederlandse kinderkamers is intussen de vier miljoen al ruimschoots gepasseerd. Een lidmaatschap van de Borre Leesclub biedt schoolgaande kinderen het enorme voordeel van educatief leesplezier. Kleuters (groep 1 en 2) vermaakt dit lidmaatschap, in het kader van de wonderlijke avonturen van Borre, met educatieve spelletjes en oefeningen. Borre heeft steeds de leeftijd van zijn lezertjes, waardoor deze zijn avonturen als vanzelf door zijn ogen bekijken. Samen groeien zij op tot en met groep 8.

Meer info: Borre.nl

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.